Vezi cele mai frumoase apeducte ale lumii!Vei ramane uimit! FOTO


Facebook
 Vezi cele mai frumoase apeducte ale lumii!Vei ramane uimit! FOTO

Dupa cum probabil stii deja, apeductele reprezinta un ansamblu de constructii si de instalatii care servesc la transportarea apei de la locul de captare pana la cel de folosire.


Totodata, aceste sunt adevarate frumuseti construite de oameni si nu putini sunt aceia care le admira.


Care sunt cele mai frumoase apeducte ale lumii? Iata aici o lista completa:

Apeductul Pontcysyllte din Anglia a fost construit in anul 1805 si este cel mai lung, dar si cel mai inalt apeduct din Anglia, avand o lungime de 307 metri.

Apeductul Haverud din Suedia este privit ca fiind una dintre cele mai mare realizari ale inginerilor din ziua de azi, fiind realizat din metal si masurand aproximativ 30 de metri lungime.

Apeductul Magdeburg din Germania a fost construit in nu mai putin de 80 de ani si are o lungime de 918 metri si traverseaza raul Elbe de langa orasul Magdeburg.

Apeductul Ringvaart Haarlemmermeer din Olanda este cel mai vechi apeduct din Olanda fiind construit in 1961. Ceea ce este interesant este tocmai faptul ca "traverseaza" si una dintre marile autostrazi ale tarii.

Apeductul Pont du Sart din Belgia este situat langa orasul Houdeng-Goegnies si este construit din beton, avand o lungime de 498 de metri.

Apeductul Veluwemeer din Olanda este situat in estul tarii, chiar langa lacul Veluwem. Uneori are rolul de a face legatura cu cea mai mare insula artificiala din lume, Flevoland.

Apeductul Briare din Franta este construit chiar deasupra raului Loire, iar pana in 2003 a fost cel mai lung apeduct navigabil din lume.

"Naviductul" Krabbersgat din Olanda este una dintre cele mai spectaculoase constructii de acest gen din lume, permitand si traficul rutier in acea zona.

Apeduct Edstone din Anglia are o inaltime de 145 metri si leaga Stratford de canalul Avon din Warwickshire.

Apeduct Langdeel din Olanda este situat in zona autostrazi N31 de langa orasul Leeuwarden, are o lungime de 110 metri, iar constructia lui a durat trei ani.

Apeductul Ee din Olanda se afla in provincia Friesland si a fost inaugurat in anul 2007.

Galerie foto:

 

 
Vezi comentariile


Lasa un comentariu (spam-ul si limbajul ofensiv vor fie sterse!)


Berbec

Taur

Gemeni

Rac

Balanta

Leu

Fecioara

Scorpion

Capricorn

Sagetator

Varsator

Pesti