Amanare din lipsa de procedura in dosarul liderului MISA, Gregorian Bivolaru


Facebook
Amanare din lipsa de procedura in dosarul liderului MISA, Gregorian Bivolaru

Magistraţi Tribunalului Bucureşti au amanat, astazi, pentru data de 18 ianuarie, procesul în care Gregorian Bivolaru este acuzat de trafic de persoane, din lipsă de procedură privind citarea unor inculpaţi din dosar, potrivit NewsIn.

Instanţa a fixat data de 18 ianuarie ca termen de principiu. Tot la termenul de astazi, un reprezentant al avocatului lui Bivolaru a depus la dosar acte din care rezulta ca procedura de citare in cazul liderului MISA este completa.


Procurorii DIICOT i-au trimis in judecata in 15 iunie pe Gregorian Bivolaru şi alte 20 de persoane din MISA sub acuzaţiile de iniţiere, constituire ori aderare la un grup infracţional organizat, trafic de persoane, propaganda naţionalist şovina, promovarea ideologiei fasciste prin propaganda, instigare la ultraj.


Gregorian Bivolaru a fost trimis in judecata pentru opt infracţiuni. Prima dintre acestea consta in aceea ca in perioada decembrie 2001 – martie 2004, in calitate de conducator de fapt al Mişcarii pentru Integrare Spirituala in Absolut (MISA), impreuna cu alte persoane din conducerea acestei organizaţii, folosindu-se de autoritatea pe care o avea in calitate de lider al mişcarii, a obligat mai multe persoane, cazate in imobile aflate sub controlul M.I.S.A, sa desfaşoare diverse activitaţi  lucrative, denumite "karma  yoga", neremunerate, in stare de aservire, cu incalcarea dispoziţiilor legale referitoare la condiţiile de munca, salarizare, sanatate şi securitate sociala, in beneficiul exclusiv al M.I.S.A. şi conducatorilor acesteia.


O alta infracţiune se refera la faptul ca in perioada 1991 – martie 2004, impreuna cu o parte din invinuiţii din dosar, a iniţiat, constituit şi apoi condus in interiorul Asociaţiei  M.I.S.A., un grup infracţional organizat, care ulterior s-a extins, ce acţiona in mod coordonat,  in baza unei structuri ierarhice piramidale bine stabilite, sub conducerea sa ferma (ordinele sale fiind transmise atat verbal, cat şi  printr-un sistem funcţional de bilete-inscrisuri, pe care inculpatul aplica rezoluţii cu caracter obligatoriu) pentru a obţine beneficii materiale şi financiare, constand in contravaloarea sancţiunilor pecuniare ("amenzi", "confiscari" de bunuri diverse), aplicate parţilor civile şi altor persoane vatamate, precum şi a muncii neretribuite (denumite "karma-yoga"), prestate de acestea, toate fiind practicante de yoga in cadrul M.I.S.A.


A treia infracţiune pentru care Bivolaru va fi judecat se refera la publicarea şi vanzarea carţilor "Dezvaluiri cutremuratoare despre modul in care francmasoneria incearca sa distruga Romania", "SISA şi francmasoneria", "Romania in faţa unui alt Israel" şi "Francmasoneria – misterele dezvaluite ale unei gigantice conspiraţii satanice planetare", in care sunt  promovate idei antisemite, reluate ulterior in cursurile de "yoga" susţinute in faţa adepţilor MISA, au instigat la ura rasiala şi naţionala impotriva poporului evreu.


O alta infracţiune consta in aceea ca, in interiorul MISA, Gregorian Bivolaru, impreuna cu alţi invinuiţi din dosar, a constituit un grup de persoane care promoveaza, printre altele, idei şi concepţii ce instiga la ura rasiala, etnica, religioasa şi antisemitism.


A cincea infracţiune consta in aceea ca impreuna cu alţi invinuiţi Bivolaru ar fi promovat o ideologie rasiala in randurile adepţilor MISA, prin propaganda ce a fost realizata atat prin publicarea celor patru carţi menţionate anterior precum şi cu prilejul susţinerii cursurilor de yoga organizate in cadrul MISA.


O alta infracţiune de care acelaşi inculpat este acuzat consta in faptul ca, deşi la data de 29 martie 2004 i-a fost ridicat paşaportul de catre organele de urmarire penala, a trecut ilegal frontiera de stat a Romaniei, indreptandu-se spre Suedia. Bivolaru mai este acuzat şi ca, in perioada 2004 -2005, deşi nu poseda paşaport sau alt titlu de calatorie valabil a trecut ilegal frontiera de stat a Regatului Suediei, fiind arestat la data 4 aprilie 2005 de organele de poliţie din oraşul Malmö-Suedia.


Liderul MISA a mai fost trimis in judecata şi pentru savarşirea infracţiunii de instigare la ultraj contra bunelor moravuri şi tulburarea liniştii publice. Potrivit procurorilor, in noaptea de 12 spre13 martie 2002, Bivolaru ar fi instigat mai multe persoane, adepte MISA, sa evolueze pe scena Salii Polivalente din Bucureşti, in faţa unui public alcatuit din 1.500 de spectatori, intre care se aflau şi minori, interpretand dansuri cu caracter erotic, in stare de nuditate completa, simuland totodata intreţinerea de raporturi sexuale cu ajutorul unor falusuri confecţionate artizanal din diverse materiale; manifestare de natura sa aduca o grava atingere bunelor moravuri.


Potrivit acuzarii, Gregorian Bivolaru a iniţiat şi condus, in perioada 1990 – 2004, sub acoperirea şi in interiorul Asociaţiei "Mişcarea pentru Integrare Spirituala in Absolut" (MISA), un grup infracţional organizat, cu caracteristicile unei secte, alcatuit din aproximativ 45 de persoane - o mare parte invinuiţi in prezenta cauza, ce acţiona coordonat in baza unei structuri piramidale bine definite, sub conducerea autoritara a acestuia.


Potrivit procurorilor, grupul respectiv acţiona in scopul extorcarii şi exploatarii muncii neretribuite prestate de catre adepţii MISA depersonalizaţi (sub pretextul practicarii unei ramuri de yoga, respectiv KARMA-YOGA), atat in ţara cat şi in strainatate, abuzandu-se de autoritatea spirituala incontestabila exercitata asupra lor de Bivolaru in calitate de "profesor de yoga", "iluminat", "guru" şi "maestru spiritual".


Aservirea practicanţilor de yoga in cadrul MISA faţa de Gregorian Bivolaru şi inducerea starii de deplina obedienţa a acestora s-a realizat cu ajutorul nemijlocit al persoanelor din eşaloanele de conducere a organizaţiei prin recrutarea posibililor adepţi, indoctrinarea acestora, izolarea lor de familie, societate, locurile de munca, cazarea acestora in comunitaţi inchise, autarhice (numite "ashramuri), in condiţii precare de subzistenţa, fiindu-le interzis aproape orice contact cu alte persoane non-aderenţi MISA, se mai arata in rechizitoriul DIICOT.


In acest context, susţin procurorii, Bivolaru şi apropiaţii lui au procedat atat la exploatarea sexuala cat şi a muncii fizice sau intelectuale a adepţilor MISA precum şi la savarşirea unor infracţiuni privitoare la viaţa sexuala, contra libertaţii persoanei, contra patrimoniului, de evaziune fiscala, spalare de bani, incalcarea legislaţiei muncii şi asigurarilor sociale de stat şi a celei privitoare la protecţia drepturilor de proprietate intelectuala.


Referindu-se la modalitaţile de racolare a unor noi membri, procurorii au constatat ca, in mod premeditat, sunt exploatate cu abilitate diversele insatisfacţii personale ale individului, aparţinand unor medii sociale diferite, de la cei cu un grad de instrucţie scazut pana la cei din "elita societaţii" (profesori, ingineri, medici etc.) şi speculate greutaţile cotidiene, sugerandu-se ca unica soluţie practicarea exerciţiilor de yoga care ar fi de natura sa ajute la depaşirea obstacolelor, intenţia manifesta fiind prevazuta şi in statutul mişcarii MISA.


Gregorian Bivolaru mai este judecat in lipsa şi intr-un alt dosar, aflat pe rolul Tribunalului Sibiu, in care este acuzat ca ar fi intreţinut relaţii sexuale cu o minora. Liderul MISA se afla in Suedia, unde a primit azil, dupa ce a invocat considerente politice. Decizia autoritaţilor suedeze de a acorda rezidenţa liderului MISA dateaza de la inceputul anului 2006.
vezi comentariile


cele mai citite stiri de azi


Lasa un comentariu (spam-ul si limbajul ofensiv vor fie sterse!)Stiri despre berbec, categoria horoscopul zilei
Berbec
Stiri despre taur, categoria horoscopul zilei
Taur
Stiri despre gemeni, categoria horoscopul zilei
Gemeni
Stiri despre rac, categoria horoscopul zilei
Rac
Stiri despre leu, categoria horoscopul zilei
Leu
Stiri despre fecioara, categoria horoscopul zilei
Fecioara
Stiri despre balanta, categoria horoscopul zilei
Balanta
Stiri despre scorpion, categoria horoscopul zilei
Scorpion
Stiri despre sagetator, categoria horoscopul zilei
Sagetator
Stiri despre capricorn, categoria horoscopul zilei
Capricorn
Stiri despre varsator, categoria horoscopul zilei
Varsator
Stiri despre pesti, categoria horoscopul zilei
Pesti