Cum puteti lucra in fermele din Anglia


Share on Google+
Facebook
Cum puteti lucra in  fermele din Anglia

Aveti peste 18 ani, va pricepeti la agricultura si cunoasteti limba engleza? Daca intruniti toate aceste conditii si vreti un job in strainatate, va puteti numara printre cele 16.

250 de persoane din toata lumea care vor fi primite sa lucreze, timp de sase luni, in Marea Britanie.

Romanii pot lucra in Marea Britanie in agricultura, in baza Schemei Lucratorilor Sezonieri din Agricultura, program derulat de catre Ministerul britanic de Interne prin intermediul unor operatori autorizati. Potrivit Oficiului pentru Migratia Fortei de Munca, activitatile desfasurate vor fi cele de plantare si strangere a recoltelor, procesare sau prelucrare derulate in cadrul fermei, ambalare legume, fructe si flori si ingrijirea animalelor.

Anul acesta sunt disponibile 16.250 de locuri de munca si cel putin 40% din acestea sunt alocate lucratorilor romani si bulgari. Potrivit reprezentantilor OMFM, ora de munca se plateste cu 5,35 lire.

O parte din operatorii autorizati sunt fermieri care desfasoara aceasta activitate in nume propriu, altii recruteaza personal in numele altor fermieri si crescatori de animale, astfel ca acestia pot plasa forta de munca oriunde pe teritoriul tarii.

Comisioanele ce va vor fi percepute variaza intre 5 si 172 de lire sterline, sume ce sunt solicitate pentru cazare, pentru constituirea diferitelor depozite etc. De asemenea, daca sunteti selectati, vi se vor elibera carduri de lucratori, direct de catre operatori, anterior datei de incepere a activitatii. Aceste carduri au acelasi rol ca si permisele de munca.

Contractele oferite sunt pentru sase luni

Durata sederii ca lucrator in cadrul acestui program este de minimum cinci saptamani si maximum sase luni, dupa care persoana respectiva va putea pleca din nou pentru un loc de munca in agricultura, dupa trei luni.

Unde puteti afla amanunte

Daca doriti sa va inscrieti in cadrul acestui program, trebuie sa va adresati direct operatorilor autorizati de catre Ministerul britanic de Interne sau agentiilor care actioneaza in numele acestora in Romania. Lista operatorilor britanici, impreuna cu datele lor de contact, este disponibila pe site-ul http://www.ind.homeoffice.gov.uk/6353/56080/56114/sawsoperatordetails1.pdf.

De asemenea, mai multe informatii puteti primi de la OMFM, de la departamentul pentru munca in strainatate, telefoane 021-315.93.44, 021-310.30.34.» vezi articolul original


sursa:Citeste despre: munca,Cele mai citite stiri de azi


Lasa un comentariu (spam-ul si limbajul ofensiv vor fie sterse!)

Berbec

Taur

Gemeni

Rac

Balanta

Leu

Fecioara

Scorpion

Capricorn

Sagetator

Varsator

Pesti