Dans in pielea goala la teatrul din Sibiu


Facebook
Dans in pielea goala la teatrul din Sibiu

Sute de spectatori au urmarit duminica un spectacol in care doi artisti greci au aparut pe scena dezbracati.Unul dintre cele mai neobisnuite spectacole din cadrul Festivalului International de Dans Sibiu 2007 a avut loc duminica seara, pe scena Teatrului National "Radu Stanca".

Doua sute de spectatori au venit sa vada dansul, iar printre ei nu s-au aflat minori, carora intrarea le-a fost interzisa din cauza "scenelor de nuditate".

Publicul a fost format in mare parte din cunoscatori, in special participanti la festival, obisnuiti cu astfel de reprezentatii, care nici pentru Sibiu nu sunt o noutate, ci doar o raritate. Fotografiatul si filmatul au fost interzise, dat fiind faptul ca artistii evoluau dezbracati.

Trilogia corpului

Doua reprezentatii consecutive, "Female Study" si "Hermaphrodite", ale companiei "Quasi Stellar" din Grecia, anuntate ca un fel de studiu antropologic al nuditatii, au fost sustinute de Markella Manoliadi si de Constantinos Rigos, care au dansat complet dezbracati timp de cate 30 de minute.

Coregrafa Apostolia Papadamaki a conceput un dans in care se trece de la contorsionare la nemiscare, de la zbatere la momente calme. "Female Study" si "Hermaphrodite" fac parte, alaturi de "Male Study", dintr-o trilogie care exploreaza prototipuri si arhetipuri umane. Din pacate, cea de-a treia parte nu a fost prezentata la Sibiu.

Pe scena si pe ecran

In "Female Study", femeia este, la inceput, doar un trup gol chircit pe podea, care se zbate. Tot dansul este o lupta spre inaltare. Pe un ecran, in spatele scenei, se vede un cap invaluit in voaluri, abia lasand sa se intrevada conturul unui chip. O voce articuleaza cu greu inceputuri de cuvinte. Dupa un dans chinuit, femeia reuseste sa se ridice.

Pe ecran se dezvaluie chipul, ca un alt eu. Femeia de pe ecran se priveste pe ea insasi, cea din carne si oase, in timp ce danseaza. La final, trupul se inalta, stand in picioare, in fata imaginii. Zbaterea inceteaza. Abia acum insa, rusinata, femeia isi acopera partile intime, de a caror goliciune nu parea a fi constienta pana atunci.

In pauza de douazeci de minute, spectatorii au fost scosi din sala pentru refacerea decorului. A urmat "Hermaphrodite", in care dansatorul, tot complet dezbracat, se afla pe un fel de soclu, reprezentand lumea prea mica in care trebuie sa traiasca.

Scaunele au fost asezate de asta-data direct pe scena, de jur imprejurul acestui soclu. Spectatorii au stat fie acolo, la cativa metri de artist, fie la balcon. Dansul a fost foarte asemanator cu cel al femeii, insa lipsit de imaginea de pe ecran si de sunete. Dupa zbatere si chin, trupul s-a inaltat, lasandu-se expus sub reflectorul necrutator. La final, realizatorii au dedicat spectacolul victimelor incendiilor din Grecia.

Festivalul International de Dans Sibiu 2007 continua pana vineri, iar un alt spectacol neconventional va avea loc joi. "Transport exceptional", pus in scena de compania "Beau Geste" din Franta, imbina dansul corpului omenesc cu miscarile unor utilaje. Forta umana si cea tehnica se combina intr-un dans ciudat, care va avea loc in Muzeul din Dumbrava, de la ora 17.00, si in Piata Mare, de la ora 20.00.» vezi articolul original


sursa:

vezi comentariile
cele mai citite stiri de azi


Lasa un comentariu (spam-ul si limbajul ofensiv vor fie sterse!)
Stiri despre berbec, categoria horoscopul zilei
Berbec
Stiri despre taur, categoria horoscopul zilei
Taur
Stiri despre gemeni, categoria horoscopul zilei
Gemeni
Stiri despre rac, categoria horoscopul zilei
Rac
Stiri despre leu, categoria horoscopul zilei
Leu
Stiri despre fecioara, categoria horoscopul zilei
Fecioara
Stiri despre balanta, categoria horoscopul zilei
Balanta
Stiri despre scorpion, categoria horoscopul zilei
Scorpion
Stiri despre sagetator, categoria horoscopul zilei
Sagetator
Stiri despre capricorn, categoria horoscopul zilei
Capricorn
Stiri despre varsator, categoria horoscopul zilei
Varsator
Stiri despre pesti, categoria horoscopul zilei
Pesti