Ordinul Arhitectilor: Catedrala Mantuirii Neamului, un esec arhitectural si urbanistic


Facebook
Ordinul Arhitectilor: Catedrala Mantuirii Neamului, un esec arhitectural si urbanistic

Conducerea Ordinului Arhitectilor din Romania (OAR) - Filiala Bucuresti, considera ca noua constructie a Catedralei Mantuirii Neamului va fi "un esec artihectural si urbanistic", deoarece proiectul se rezuma doar la biserica, fara sa aiba in vedere un concept arhitectural modern si de actualitate, transmite Agerpres."Va fi un esec arhitectural si urbanistic pentru ca are trei aspecte neconforme: un amplasament ascuns, dimensiuni prea mari si este lipsit de identitate arhitecturala. Trebuie sa se inscrie in contemporaneitate", a afirmat, joi, intr-o conferinta de presa, presedintele OAR, Mircea Ochinciuc.

Vicepresedintele Dan Marin a aratat, la randul sau, ca acest edificiu de cult ortodox este unul de mare importanta si de aceea ar fi trebuit sa se supuna unor concursuri de idei arhitecturale, la care sa participe specialisti in domeniu.

El a criticat actuala solutie adoptata de catre BOR, deoarece limiteaza accesul arhitectilor la participarea concursului printr-o procedura de licitatie restrictiva, in care predomina criteriul cantitativ si nu cel al valorii arhitecturale.

"Participarea nu este libera, ci este limitata de conditii financiare si tehnice, ca si de o asa-zisa experienta in proiectarea unor lacasuri de cult. Deci, la selectarea proiectantului nu pot veni arhitecti tineri cu idei noi, trebuie sa fie cineva care a mai proiectat inainte o biserica", a spus Dan Marin, subliniind ca solutia de a ...

vezi articolul original
Vezi comentariile
Lasa un comentariu (spam-ul si limbajul ofensiv vor fie sterse!)


Berbec

Taur

Gemeni

Rac

Balanta

Leu

Fecioara

Scorpion

Capricorn

Sagetator

Varsator

Pesti