Picaturi nazale, tratament pentru viroze respiratorii


Facebook
Picaturi nazale, tratament pentru viroze respiratorii

In primele zile in care aveti o raceala sau gripa puteti apela si la picaturi nazale pentru a va trata."Cele pe baza de efedrina fac o decongestie locala.

Cele mai citite stiri de azi

Nu e indicata utilizarea lor mai mult de sapte-zece zile. Dupa aceasta perioada se vor inlocui cu picaturile nazale uleioase care contin vitamina A, cu rol in hranirea mucoasei", este de parere medicul ORL, Margareta Stoica, de la Centrul de Foniatrie "Opera Romana".

Administrarea picaturilor se poate face si fara prescriptie medicala, inca de la primele semne ale racelii, respectiv gripei, timp de una-doua zile. Apoi este indicat un consult la medicul specialist pentru prescrierea unui tratament adecvat.

"Folosirea lor in exces creeaza o dependenta, nu psihica, ci locala, la nivelul structurilor nazale. In acest fel se poate ajunge la rinita cronica, o complicatie ce necesita de cele mai multe ori tratament chirurgical", avertizeaza medicul ORL. In farmacii se pot gasi urmatoarele picaturi nazale:

Bixtonim, solutie, 10 ml, Romania, 55.000 lei
Muconazal, spray, 10 ml, Germania, 190.000 lei
Humex, solutie, 15 ml, Franta, 200.000 lei
Olynth, spray, 10 ml, SUA, 80.000 lei
Pinosol, solutie, 10 ml, Slovenia, 50.000 lei
Rinoil, solutie, 10 ml, Romania, 60.000 lei
Vibrocil, spray, 15 ml, Elvetia, 160.000 lei.

Pentru copii pot fi procurate gratuit (pe baza de reteta de la medic) picaturile: Biorinil, picaturi, 15 ml, Italia; Ophtamesone, picaturi sterile pentru ochi, urechi, nas, 10 ml, importate din Emiratele Arabe.» vezi articolul original


sursa:

Vezi comentariile
Cele mai citite stiri de azi


Lasa un comentariu (spam-ul si limbajul ofensiv vor fie sterse!)


Berbec

Taur

Gemeni

Rac

Balanta

Leu

Fecioara

Scorpion

Capricorn

Sagetator

Varsator

Pesti