Politist rutier din Capitala, arestat pentru implicare in inmatricularea frauduloasa a masinilor


Facebook
Politist rutier din Capitala, arestat pentru implicare in inmatricularea frauduloasa a masinilor

Un agent de politie de la Brigada Rutiera a sectorului 3 a fost arestat preventiv, ieri, pentru implicare in activitatea infractionala a unei retele specializate in inmatricularea frauduloasa a autoturismelor.

Anchetatorii sustin ca membrii gruparii au ajutat la inmatricularea unor masini furate sau care nu aveau platita taxa de poluare. Surse judiciare spun ca in prezent se verifica zeci de dosare.

Ofiterii Directiei Generale Anitcoruptie, alaturi de agentii Serviciului pentru Interventii si Actiuni Speciale, din cadrul Politiei Romane, au cercetat activitatea infractionala a unei retele formate din 14 membri, specializate in falsificarea actelor auto pentru masini ce fusesera cumparate din strainatate. Potrivit unor surse judiciare printre cele 14 persoane (dintre care patru au fost inculpate, iar 10 au fost puse sub invinuire) se afla si agentul de politie Claudiu Munteanu, de la Brigada de Politie Rutiera a sectorului 3.
Ofiterii DGA au perchezitionat, luni, domiciliile si autovehiculele suspectilor, ridicand mai multe bunuri si inscrisuri. Ancheta a inceput in 22 iunie, cand o femeie a sesizat DGA privind activitatea infractionala a unui politist de la rutiera numit Munteanu. Reclamanta a precizat ca ea si sotul ei au cumparat, in februarie 2008, un autoturism Volkswagen LT 28, inmatriculat provizoriu pe numele vanzatorului si au amanat sa-l inregistreze in tara, din cauza taxei mari de inmatriculare, anume 3.000 de euro. Claudiu Munteanu le-ar fi oferit celor doi facilitarea inmatricularii, in schimbul sumei de 2.700 de euro. Masina a fost inmatriculata, insa, pe numele unei societati fictive si, abia apoi, pe numele sotului reclamantei. Reprezentantii Serviciului Public Comunitar Regim Permise Conducere si Inmatriculari Vehicule-Ilfov i-a instiintat pe soti, in mai 2008, ca inmatricularea a fost anulata pentru ca s-a efectuat in conditii frauduloase.
Munteanu i-ar fi dat, apoi, femeii numarul de telefon al unui individ, Marian Paun, care s-ar fi ocupat de inmatricularea autovehiculului, fapt dovedit a fi fals. Astfel, Tribunalul Bucuresti a dispus, ieri, arestarea preventiva a lui Claudiu Munteanu, pentru trafic de influenta, complicitate la fals, instigare la marturie mincinoasa si complicitate la inselaciune. Totodata, au mai fost arestati preventiv si Marian Paun (complicitate la trafic de influenta, la fals, la uz de fals, la inselaciune si pentru trafic de influenta si fals in inscrisuri oficiale), Gica Ciobanu (agent de vanzari, acuzat de fals si complicitate la inselaciune) si Marian Dinu (administratorul unei firme de publicitate, acuzat de fals, tainuire si complicitate la inselaciune), precizeaza surse judiciare.

Falsificau acte si folii pentru inspectia tehnica periodica
In sarcina lui Marian Paun anchetatorii au retinut ca acesta a facilitat inmatricularea autoutilitarei marca Volkswagen, fiind persoana de legatura a lui Claudiu Munteanu, care s-a ocupat de falsificarea documentelor si de depunerea dosarului de inmatriculare, printr-un intermediar. Totodata a participat si la impartirea celor 2.700 de euro. De asemenea, anchetatorii au retinut ca acesta a mai primit bani si de la o alta persoana pentru facilitarea inmatricularii unui autoturism Peugeot 406. Actele originale ale autoturismului Peugeot 406 le-a dat unor persoane neidentificate in vederea falsificarii documentelor necesare inmatricularii. Ulterior, a primit o chitanta falsa prin care se facea dovada de achitare a taxei de poluare pentru autoturismul Peugeot 406, inscris pe care l-a folosit pentru inducerea in eroare a S.P.C.R.P.C.I.V. si crearea unei pagube bugetului de stat. Activitatea lui Marian Paun nu se opreste insa aici, spun anchetatorii. El a contrafacut certificatul de inmatriculare al unui autoturism marca BMW, model 320 si a vandut unor cetateni patru folii transparente reprezentand dovada efectuarii inspectiei tehnice periodice.
Gica Ciobanu este acuzat ca la data de 23 septembrie 2009 a contrafacut, la cererea unei persoane neidentificate, un inscris de instrainare a unui autoturism, pe care a aplicat o stampila falsa a unei firme fictive si a falsificat o rovinieta si factura fiscala aferenta acesteia. Ulterior l-a ajutat pe cumnatul sau sa incheie o asigurare obligatorie de raspundere civila auto cu o data anterioara comiterii unui accident auto, cauzand astfel o paguba societatii de asigurare. De asemenea, anchetatorii spun ca la data de 4 august 2009, a ajutat o persoana sa inmatriculeze un Citroen Jumper 230 cu acte false, pe numele unei societati, fara ca acesta sa fie declarat la organul fiscal, cauzand astfel o paguba bugetului local. Apoi a contrafacut un certificat de atestare fiscala, care a fost ulterior folosit pentru inmatricularea unui autoturism pe care apoi l-a ajutat pe proprietar sa-l instraineze, folosindu-se de o fisa de inmatriculare pe care a aplicat o viza falsa de scoatere din evidenta de la Directia de Taxe si Impozite Locale sector 2.
Marian Dinu este acuzat ca, prin fals in inscrisuri sub semnatura privata, a falsificat pe 18 septembrie 2009 o procura pentru un autoturism Audi A4. Apoi a contrafacut cartea de identitate si certificatul de inmatriculare ale unui autoturism Mercedes-Benz ML 320 CDI, care figureaza in baza de date a Interpol si MAI ca fiind sustras din Bucuresti, din data de 13 aprilie 2009, inlesnind astfel vanzarea. De asemenea este acuzat ca pe 4 august 2009, a ajutat o persoana sa inmatriculeze un Citroen Jumper 230 cu acte false. Eduard Pascu

» vezi articolul original


sursa:

vezi comentariile


cele mai citite stiri de azi


Lasa un comentariu (spam-ul si limbajul ofensiv vor fie sterse!)Stiri despre berbec, categoria horoscopul zilei
Berbec
Stiri despre taur, categoria horoscopul zilei
Taur
Stiri despre gemeni, categoria horoscopul zilei
Gemeni
Stiri despre rac, categoria horoscopul zilei
Rac
Stiri despre leu, categoria horoscopul zilei
Leu
Stiri despre fecioara, categoria horoscopul zilei
Fecioara
Stiri despre balanta, categoria horoscopul zilei
Balanta
Stiri despre scorpion, categoria horoscopul zilei
Scorpion
Stiri despre sagetator, categoria horoscopul zilei
Sagetator
Stiri despre capricorn, categoria horoscopul zilei
Capricorn
Stiri despre varsator, categoria horoscopul zilei
Varsator
Stiri despre pesti, categoria horoscopul zilei
Pesti