Societate

Publicat Vineri, 21 octombrie 2016 , ora 14:59, de ROL.ro

A luat o pungă de orez și s-a dus acasă să-l gătească

O pensionară a primit pungi cu orez ca ajutoare alimentare de la UE, dar aceasta nu a apucat să se bucure de dara deoarece acestea nu conțineau doar orez.


Aceasta a găsit în pungi gândaci, motiv pentru care lotul de orez a fost desigilat și trimis înapoi.

61841538.jpg

Primarul Brăilei, Marian Dragomir,  spune că este al doilea caz de acest gen care are loc în oraș. 
"Cei care au ambalat orezul respectiv au întreaga responsabilitate. Noi nu avem voie să desigilam acele pachete fără a exista o sesizare.  
  
În momentul în care s-a depus sesizarea, s-au desigilat toate pachetele în prezența reprezentanților Direcției de Asistentă Socială.  
Am înțeles că orezul a fost returnat. A fost adus un alt lot de orez.  
  
Este a doua oară când apare această problemă cu orezul. Ori furnizorul nu este unul serios, ori cei care au organizat licitația trebuie să ia măsuri, și aici vorbim despre Guvern", a declarat Dragomir. 
  
Primarul Brăilei a precizat că având în vedere că aproximativ 4.000 dintre beneficiarii de ajutoare alimentare de la UE, dintr-un total de 14.595 de persoane, nu s-au prezentat să își ridice pachetele, s-a început redistribuirea alimentelor rămase tot către persoanele care le-au ridicat în prima etapă. 
  
Fiecare persoană beneficiază de 17,6 kg de produse alimentare, respectiv 4 litri de ulei, 2 kg de zahăr, 2 kg făină, 4 kg mălai, 2 kg orez, 2 pungi de paste făinoase, 2 conserve carne de vită, 2 conserve pate de ficat, 2 conserve de pastă de tomate și 2 pungi de fasole."  

Ads

Cele mai citite stiri de azi