Diverse actualitati

Publicat Miercuri, 19 octombrie 2016 , ora 13:07, de ROL.ro

Aceasta femeie suferă de o MUTAȚIE GENETICĂ incredibilă! E uimitor ce abilitate are

Concetta Antico, o femeie care locuiește în San Diego, SUA, suferă de o mutație genetică rară, care face ca unul dintre simțurile sale, văzul, să devină aproape supranatural. Concret, ea vede nu mai puțin de 99 de milioane de culori și nuanțe.


O persoană fără o astfel de mutație vede circa un milion de culori și nuanțe, relatează Daily Mail. Concetta Antico își fructifică la maximum această particularite, prin pictură. 
  
Femeia suferă de tetracromatie, având mai mulți receptori la nivelul ochilor, care absorb lumina colorată. Puțini oameni ca ea există, deși estimările arată că mutația ar putea fi prezentă la 47% dintre femeile cu orgini europene. Se consideră că tetracromatia este dată de mutațiile cromozomului X. Femeile sunt cel mai des afectate de această afecțiune, în timp ce bărbații sunt într-un număr mult mai mare decât femeile daltoniste. 

concetta-antico_1.jpg

Femeia a declarat că nu-și poate imagina cum e să vezi lumea în mai puține culori, de aceea în lucrările sale reflectă mai ales natura și animalele, redând cu finețe ceea ce doar ei îi e dat să vadă altfel. 
  
Culmea, Concetta Antico, care a fost diagnosticată în 2012, are o fetiță care suferă de daltonism. 

Ads

Cele mai citite stiri de azi