Afla in ce conditii poti iesi din Biroul de Credit


Facebook
Afla in ce conditii poti iesi din Biroul de Credit

Restantele inregistrate la Biroul de Credit raman in baza de date 4 ani. Ele se pot sterge daca sunt incorecte sau banca nu a respectat procedurile.

Cele mai citite stiri de azi

Specialistul Click! Alexandra Popa ne spune care sunt conditiile in care un client poate fi sters din Biroul de Credite.

Daniel din Arad are un credit la care a ramas restantier de doua ori in decurs de un an. Din cauza celor doua intarzieri, de cate o luna fiecare, clientul a fost inregistrat la Biroul de Credit. Iata cum poate el sa convinga banca sa-l stearga de pe lista datornicilor in ideea in care si-a achitat datoriile.

Banca trebuie sa anunte clientul cu 15 zile inainte

Activitatea Biroului de Credit e reglementata prin Decizia nr. 105 din 2007 a Autoritatii Nationale de Supraveghere a Prelucrarii Datelor cu Caracter Personal. In baza acestei decizii, banca e obligata sa informeze clientul cu 15 zile inainte de data transmiterii.

Prin urmare, daca un client restantier nu primeste o astfel de notificare prin SMS, telefon, mail ori prin posta, acesta poate solicita stergerea restantelor de la Biroul de Credit deoarece nu s-a respectat procedura legala.

Ai fost in Biroul de Credit? Ai sanse mici la un nou imprumut!

In mod normal, informatiile transmise de banci la Biroul de Credit se sterg dupa 4 ani de la data transmiterii lor.

Sansele obtinerii unui nou credit pentru clientii aflati in astfel de situatii sunt, evident, mai reduse, cel putin in prezent cand conditiile de creditare sunt mai restrictive, insa deciziile pot fi diferite de la o banca la alta.» vezi articolul original


sursa:

Vezi comentariile
Cele mai citite stiri de azi


Lasa un comentariu (spam-ul si limbajul ofensiv vor fie sterse!)


Berbec

Taur

Gemeni

Rac

Balanta

Leu

Fecioara

Scorpion

Capricorn

Sagetator

Varsator

Pesti