Special

Publicat Vineri, 11 martie 2016 , ora 11:37, de I. G.

ALATURI DE LEO IORGA

Au trecut patru ani de când viaţa lui Leo Iorga, unul din cei mai apreciaţi solişti rock de la noi, a devenit un coşmar. Atunci a primit o veste cumplită, fiind diagnosticat cu cancer, această nenorocită boală care seceră atâtea vieţi. Doar cei care primesc o astfel de veste ştiu prin ce trece un om în acele momente, atunci când întrebarea ”de ce eu?” nu are niciun răspuns.


Unii reuşesc să treacă peste cumplitul moment şi aleg să continue lupta, alţii cedează, mai ales din punct de vedere emoţional, căzând pradă depresiilor. Leo Iorga spune că şi depresia poate avea un ”avantaj”, în sensul în care ajungi la un moment-cumpănă, în care decizi ce vrei să faci. Trebuie să alegi între a lupta pentru viaţa ta, indiferent ce şanse ai, sau comoditatea de a părăsi fără regrete această lume.


De parcă aflarea acestei cumplite veşti nu ar fi fost de ajuns, Leo Iorga a fost nevoit să mai suporte, în ultimii ani, şi patru operaţii pe creier, urmare a unor recidive ale bolii. Deşi un astfel de chin ar fi dărâmat şi un om cu un psihic foarte puternic, muzicianul din Arad nu renunţă la lupta sa, reuşind, cu demnitate şi mult umor, să meargă mai departe. Mai mult, nu concepe să renunţe la concertele trupei sale, PACT, onorând toate angajamentele, găsind în muzica sa şi în căldura fanilor un suport moral de care are atâta nevoie. Chiar dacă în urma solicitantului tratament cu citostatice i-a căzut părul, Leo Iorga încă apare pe scenă, purtând tot felul de accesorii prin care să mascheze semnele atât de evidente ale calvarului prin care trece.


Este o perioadă foarte grea pentru Leo Iorga, şi în aceste momente are nevoie de ajutorul tuturor celor din jurul său, de gândul bun al celor care i-au apreciat muzica de-a lungul timpului. Pentru felul în care a ales să lupte cu o boală cruntă, pentru faptul că nu renunţă la concertele trupei sale şi vrea să apară în faţa fanilor săi la fel de tonic cum era în zilele lui cele mai bune, Leo merită respectul şi aprecierea noastră. Din acest colţ de pagină, îi trimitem lui Leo Iorga un gând bun şi îl asigurăm că suntem alături de el în această perioadă atât de dificilă din viaţa lui. Curaj Leo, cei care te-au ascultat de-a lungul anilor îţi ţin pumnii!Cristian Huluban


ROL.RO


Ads

Cele mai citite stiri de azi