Alina Gorghiu: Incetarea mandatului lui Diaconu se constata in plenul Senatului, prin hotarare


Facebook
Alina Gorghiu: Incetarea mandatului lui Diaconu se constata in plenul Senatului, prin hotarare

Vicepresedintele Camerei Deputatilor Alina Gorghiu a declarat, miercuri, ca in cazul senatorului PNL Mircea Diaconu incetarea mandatului va avea loc in momentul in care plenul Senatului va constata acest lucru printr-o hotarare, pana in acel moment liberalul mentinandu-si functia.

Gorghiu a fost intrebata cum vede hotararea Curtii Constitutionale privitoare la incetarea mandatului senatorului Mircea Diaconu.


Ea a precizat ca nu cunoaste continutul deciziei CC, insa, din punct de vedere regulamentar, mandatul acestuia inceteaza in urma constatarii acestui lucru in plenul Senatului.


"Ca procedura, independent de cazul Diaconu, va informez ca de finalul unui mandat se ia act in plenul Camerei respective, indiferent ca este Camera Deputatilor, ca este Senatul. Deci va trebui sa existe o hotarare a Senatului in cazul unui senator sau o hotarare a Camerei in cazul unui deputat, pentru a constata ca mandatul unui parlamentar este revocat (...) Pana la o hotarare a Senatului, mandatul domnului senator nu este revocat", a explicat Gorghiu.


Mircea Diaconu isi pierde mandatul de senator, dupa ce Curtea Constitutionala a admis, miercuri, sesizarea Consiliului Superior al Magistraturii privind punerea in executare de catre Senat a hoatarii judecatoresti referitoare la incompatibilitatea politicianului.


In 31 octombrie, Consiliul Superior al Magistraturii a sesizat Curtea Constitutionala in vederea solutionarii conflictului juridic de natura constitutionala constatat in legatura cu refuzul Senatului de a pune in executare hotararea Inaltei Curti de Casatie si Justitie privind starea de incompatibilitate a lui Mircea Diaconu.


CSM arata in sesizare ca Senatul a refuzat sa puna in executare hotararea instantei prin care s-a confirmat, irevocabil, starea de incompatibilitate a senatorului PNL Mircea Diaconu.


Consiliul superior al Magistraturii a sesizat Curtea Constitutionala in cazul lui Diaconu la solicitarea Agentiei Nationale de Integritate.


ANI arata ca a solicitat in mod repetat Parlamentului sa dispuna cu celeritate aplicarea prevederilor legale, ca urmare a deciziei definitive si irevocabile din 21 iunie a Inaltei Curti de Casatie si Justitie, legata de starea de incompatibilitate a lui Diaconu.


Comisia juridica a Senatului a decis, marti, in unanimitate, sa isi mentina raportul initial in cazul senatorului PNL Mircea Diaconu, considerand ca reluarea votului privind constatarea incetarii mandatului acestuia poate fi facuta numai pentru motive temeinice, prin acordul liderilor grupurilor politice.
vezi comentariile


cele mai citite stiri de azi


Lasa un comentariu (spam-ul si limbajul ofensiv vor fie sterse!)Stiri despre berbec, categoria horoscopul zilei
Berbec
Stiri despre taur, categoria horoscopul zilei
Taur
Stiri despre gemeni, categoria horoscopul zilei
Gemeni
Stiri despre rac, categoria horoscopul zilei
Rac
Stiri despre leu, categoria horoscopul zilei
Leu
Stiri despre fecioara, categoria horoscopul zilei
Fecioara
Stiri despre balanta, categoria horoscopul zilei
Balanta
Stiri despre scorpion, categoria horoscopul zilei
Scorpion
Stiri despre sagetator, categoria horoscopul zilei
Sagetator
Stiri despre capricorn, categoria horoscopul zilei
Capricorn
Stiri despre varsator, categoria horoscopul zilei
Varsator
Stiri despre pesti, categoria horoscopul zilei
Pesti