Analize pentru permis auto dupa reguli noi


Facebook
Analize pentru permis auto dupa reguli noi

Investigatiile pentru obtinerea permiselor auto se vor face doar in centrele medicale, policlinicile sau spitalele care au contract cu sistemul de asigurari.

Unitatile medicale care fac analize pentru aspirantii la permisul de sofer trebuie sa aiba contract cu casele de asigurari, se stabileste intr-un ordin al ministrului sanatatii. Cei care vor sa ofere astfel de servicii trebuie autorizati de directiile de sanatate judetene.

Lista centrelor unde se pot face astfel de analize va fi publica si va fi afisata la sediul DSP-urilor. Analizele trebuie facute in centrele in cauza atat de cei care vor permis pentru categoria B, dar si de conducatorii de tramvai sau autovehicule.


Listele cu centrele autorizate, afisate la DSP-uri si la politie

"Faptul ca se cere acestor centre medicale sa aiba contract cu asigurarile certifica servicii de calitate si ca respectivele cabinete sunt autorizate. Listele centrelor medicale unde se pot face analize vor fi publice, afisate la sediul DSP-urilor, dar si la politie sau scolile auto. Nu se schimba nimic in privinta sumelor de bani care trebuie platite pentru analizele respective", declara Oana Grigore, de la Biroul de Presa al Ministerului Sanatatii.

Dupa ce ordinul va fi publicat in Monitorul Oficial, unitatile de asistenta medicala din categoria cabinetelor medicale, a societatilor civile medicale, unitatilor sanitare ambulatorii de specialitate, cabinetelor medicale din ambulatoriul spitalelor, centrelor de diagnostic si tratament care se afla in contract cu casele de asigurari pot depune dosare in vederea autorizarii la directiile de sanatate publica.

Centrele medicale care vor autorizatii trebuie sa fie in relatie contractuala cu casele de asigurari de sanatate pentru furnizarea de servicii medicale in ambulatoriu pentru una sau mai multe din urmatoarele specialitati: medicina interna, oftalmologie, ORL, neurologie, psihiatrie, chirurgie generala, ortopedie.

Directiile de sanatate sunt obligate sa faca publica, inclusiv prin afisarea la loc vizibil la sediul acestora, lista cuprinzand numele unitatilor de asistenta medicala autorizate pentru examinarea ambulatorie, precum si datele de contact ale acestora si sa o actualizeze permanent.

CÂT COSTA ANALIZELE PENTRU CARNET

De la 80 lei la peste 450 de lei


Costurile ce trebuie platite de viitorii soferi sau de cei carora le expira permisul pentru fisa medicala, ce include consultatii la ORL, oftalmologie sau psihiatrie, variaza intre 80 de lei si peste 450 de lei.

Iata cateva dintre preturile practicate de policlinicile de stat, dar si de clinicile private pentru eliberarea acestor fise:

Policlinica "Sfantul Ioan", Soseaua Vitan-Barzesti, nr. 13, sector 4, Bucuresti - 80 de lei. Policlinica "Calea Rahovei", Str. Malcoci, Nr. 3, sector 5, Bucuresti: 110 de lei pentru femei, 100 de lei pentru barbati. Medicover: 475 lei (95 lei medicina generala, 95 lei oftalmologie, 65 lei ORL, 60 lei ortopedie, 60 lei neurologie, 100 lei psihiatrie). Medlife: 250 lei. Viitorii soferi trebuie sa faca consultatii la urmatoarele specialitati: ORL, Oftalmologie, Neurologie, Ortopedie, Medicina Interna, Ginecologie (in cazul femeilor), Psihiatrie. In plus, se cere si VDRL, analiza de sange prin care se depisteaza sifilisul.

» vezi articolul original


sursa:

vezi comentariile


Lasa un comentariu (spam-ul si limbajul ofensiv vor fie sterse!)
Stiri despre berbec, categoria horoscopul zilei
Berbec
Stiri despre taur, categoria horoscopul zilei
Taur
Stiri despre gemeni, categoria horoscopul zilei
Gemeni
Stiri despre rac, categoria horoscopul zilei
Rac
Stiri despre leu, categoria horoscopul zilei
Leu
Stiri despre fecioara, categoria horoscopul zilei
Fecioara
Stiri despre balanta, categoria horoscopul zilei
Balanta
Stiri despre scorpion, categoria horoscopul zilei
Scorpion
Stiri despre sagetator, categoria horoscopul zilei
Sagetator
Stiri despre capricorn, categoria horoscopul zilei
Capricorn
Stiri despre varsator, categoria horoscopul zilei
Varsator
Stiri despre pesti, categoria horoscopul zilei
Pesti