Angela Similea: "Imi zicea ca sunt un nimeni, un rahat!"


Share on Google+
Facebook
Angela Similea:

Desi s-a scris si s-a vorbit enorm despre viata Angelei Similea, cea mai lunga casnicie a artistei, cea cu olandezul Jan David Hilgen, desfasurata intre 1974 si 1991, a ramas mereu necunoscuta marelui public.

Cele mai citite stiri de azi

Libertatea dezvaluie astazi amanunte nestiute din cosmarul trait de "doamna muzicii romanesti" alaturi de cel de-al treilea sot, care se imbata si o jignea grosolan, in mod repetat. Dupa divortul de Similea, olandezul s-a insurat cu Sanda, o directoare din cadrul Autoritatii Nationale pentru Cercetare Stiintifica.

In ciuda unei cariere muzicale de mare anvergura, Angela Similea (65 de ani) n-a avut parte de o viata sentimentala la fel de implinita. Cea mai lunga dintre casniciile sale, patru la numar, s-a dovedit cea cu un om de afaceri olandez, Jan David Hilgen (69 de ani), care s-a incheiat dupa 17 ani, in 1991. In volumul cu caracter biografic "Angela - cantec si ruga", scris de Smaranda Jelescu, artista povesteste cu lux de amanunte cum s-a desfasurat relatia ei tumultuoasa cu Jan. "Pe Jan l-am cunoscut aici, in tara, intr-un grup de prieteni de-ai mei din America. El s-a indragostit fulgerator de mine, la prima vedere. Nu l-am considerat niciodata un barbat frumos, ci unul placut. Imi facea placere devotamentul lui, repetatele lui cereri in casatorie. () Mi s-a parut un om cinstit Si cu toate acestea - ma amuza si azi - mariajul nostru a fost discutat in termeni contractuali. Eu eram pentru el o cifra de afaceri inalta prin tot ceea ce reprezentam", isi aminteste Angela inceputurile idilei cu Hilgen.

"Era prevenitor, multa vreme indragostit, bogat, un om care mi-a preluat cu eleganta prietenii si colaboratorii cei mai apropiati Lunga vreme a fost o casatorie reusita", marturiseste cantareata, dupa care vorbeste despre motivul rupturii de olandez, petrecuta la inceputul anilor a"90.

Pensie din Olanda de 6.000 a" pe an

"Sotul meu nu deschidea nici o usa fara sa spuna sunt sotul Angelei Similea , pentru ca altfel, fiind cetatean strain, i-ar fi fost mult mai greu, in orice minister sau intreprindere de comert exterior. () Ei bine, sotul meu, deci, venea tarziu, marcat de aceasta boala, eu consider ca e o boala de care n-a putut scapa, bautura, si ma apostrofa: Ce esti tu? Cine esti tu? Tu esti un nimeni, un rahat . Eu nu mai cantam, nu ma mai chema nimeni, stateam incremenita, perplexa de ceea ce vedeam la televizor, cu genunchii adunati sub mine pe o canapea Iar el ma apostrofa cu dispret. A si plecat pana la urma".

Dupa divortul de Angela, Jan s-a insurat cu Sanda, directoare de serviciu in cadrul Autoritatii Nationale pentru Cercetare Stiintifica. Locuiesc impreuna intr-un apartament din Bucuresti, cartierul Drumul Taberei, iar Jan incaseaza anual o pensie de 6.000 de euro din partea statului olandez, conform declaratiei de avere a sotiei.

Patru casnicii, un singur copil

Angela Similea are pana acum patru casnicii la activ: cu Andi Constantin (electrician), cu Sorin Mo-vileanu (chitarist), cu Jan Hilgen (afacerist olandez) si cu Victor Surdu (om politic). Singurul copil al interpretei este Sorin Hilgen (39 de ani), conceput cu al doilea sot, Sorin Mo-vileanu, dar adoptat de al treilea barbat al Angelei, Jan Hilgen. Sorin lucreaza acum in SUA la o firma de calculatoare si si-a refacut viata dupa divortul de Bianca Cristinoiu, cu care are doi copii. In iunie 2011, Bianca a dezvaluit in Libertatea ca Angela i-a furat copiii in cadrul unui simulacru de proces, sustinand si ca Sorin a avut mereu o relatie foarte tensionata cu celebra lui mama.

Hilgen are o traditie bogata in conflictele cu legea

In 1998, din postura de director general al reprezentantei din Bucuresti a firmei "Tehnical Transactions International Establishment", Hilgen a fost cercetat penal pentru obtinerea frauduloasa a doua credite bancare.

Primul credit era de 480.000 de dolari, contractat in 1993, iar cel de-al doilea, de 622.000 de dolari, luat in 1995. Ca urmare a neachitarii lor si prin neplata dobanzilor, prejudiciul creat de Hilgen s-a ridicat la 1,7 milioane de dolari!

Raportul nefiresc al olandezului cu justitia din Romania a continuat insa. In octombrie 2002, Directia Generala de Politie a Municipiului Bucuresti, Serviciul Politiei Economico-Financiare, a inceput urmarirea penala impotriva lui Jan Hilgen pentru infractiunea de inselaciune. Fostul sot al Angelei era acuzat ca a emis o factura de vanzare de echipamente sportive in valoare de 250.447.424 de lei catre Federatia Romana de Atletism, fara a detine in realitate aceste echipamente, desi federatia achitase contravaloarea comenzii. Pana la urma, prejudiciul a fost recuperat in totalitate, prin aplicarea sechestrului asigurator, iar cercetarea penala a lui Hilgen a fost continuata pana la finalizare cu cel in cauza in stare de libertate.

Interpreta, in pragul falimentului

Decesul lui Victor Surdu (7 aprilie 2011), ultimul sot al Angelei, a insemnat si inceputul problemelor pentru artista, care trebuie sa inapoieze bancilor banii imprumutati de fostul deputat pentru afaceri. Pana acum, Angela Similea a pierdut 12 din cele 15 procese de executare silita intentate de banci.» vezi articolul original


sursa:
Cele mai citite stiri de azi


Lasa un comentariu (spam-ul si limbajul ofensiv vor fie sterse!)

Berbec

Taur

Gemeni

Rac

Balanta

Leu

Fecioara

Scorpion

Capricorn

Sagetator

Varsator

Pesti