Societate

Publicat Miercuri, 19 octombrie 2016 , ora 10:53, de Cristina Stancu

Au obligat-o să se căsătorească la 14 ani, dar a murit după un an dintr-un motiv tragic

Un caz dramatic.


Derya B. este o adolescentă din Turcia care a fost obligată să se căsătorească la vârsta fragedă de 14 ani. Un an mai târziu a rămas însărcinată iar când a născut a suferit o hemoragie cerebrală care i-a fost fatală, corpul ei nu a putut suporta efortul nașterii.

Ea a născut într-un sat și imediat ce au început travaliul s-a plâns de dureri de cap și amețeli, în acel moment a fost dusă la un spital mare din orașul Batman, unde s-a constatat că avea hemoragie cerebrală, astfel că a fost dusă de urgență la terapie intensivă.

Deși medicii au făcut tot ce le stătea în putere pentru a o ajuta, aceasta a murit pe data de 17 octombrie. În prezent, procurorii din Turcia au deschis o anchetă iar până în acest moment au aflat că a fost obligată să se căsătorească la 14 ani de părinții săi, care i-au aranjat acest mariaj tragic încă de când era mică. Un doctor ginecolog a declarat că trupul fetiței nu era suficient dezvoltat pentru a fi capabil să suporte durerile unei nașteri: ,,Trupul ei de copil nu a rezistat".

Conform unui ONG, peste 15 milioane de fete sunt căsătorite împotriva voinței lor înainte de vârsta de 18 ani în fiecare an, adică o fetiță la fiecare două secunde.
Ads

Cele mai citite stiri de azi