Societate

Publicat Luni, 24 octombrie 2016 , ora 13:25, de Cristina Stancu

Avertismentul unei MAME pentru toți părinții! O simplă iritație se transformă într-o luptă

Un avertisment pentru toți.


La Vonne Palmer, din Australia, nu a vrut să fie ca toți ceilalți părinți care își duc copiii la camera de gardă pentru o simplă tuse, dar atunci când a observat că există iritări anormale pe picioarele fiului ei, Eli, a început să se îngrijoreze. Spre deosebire de iritațiile normale, care sunt roșii, cele ale copilului ei aveau puncte negre în centru.

Mama a decis să îi ia temperatura doar pentru a fi sigură că va trebui să se îndrepte spre spital, iar temerile ei au fost confirmate - ceva a mers teribil de rău.

Când medicul a reușit să îl consulte pe băiat, mama spera că va fi un diagnostic ușor, pentru care să existe un tratament simplu. Doctorul l-a internat imediat pe micuț la terapie intensivă după ce s-a dovedit că el acea o boală meningococică care, dacă este lăsată netratată ar putea ucide pe oricine în doar câteva ore.

Boala este declanșată de bacteria neisseria meningococcus, și există vaccin pentru ea. Aceasta poate fi luată prin salivă și contact prelungit cu cineva care este deja purtător al virusului. Din fericire pentru cei doi, mama băiatului a observat problema la timp iar copilul ei se va vindeca relativ rapid. Dar cazul ei este un semnal de alarmă pentru părinși - trebuie mereu să verificăm de două ori atunci când ni se pare că ceva nu e în ordine.

iritatie-2.jpg
Ads

Cele mai citite stiri de azi