Societate

Publicat Miercuri, 19 octombrie 2016 , ora 14:28, de Cristina Stancu

Când s-a născut, fetița ei arăta de parcă ar fi suferit arsuri pe corp, dar de fapt nu avea piele

Acest articol conține imagini care vă pot afecta emoțional.


Danni Latham din Sutton Coldfield, Marea Britanie, de-abia aștepta să devină mama fiicei sale atunci când a născut, pe 20 iulie 2014. Visase demult să devină mamă, iar acum chiar se întâmpla. Ecografiile nu au dovedit că ar fi ceva în neregulă cu copila sa, așa că nu credea că are de ce să își facă griji. Când în sfârșit fetița ei s-a născut și a luat-o pentru prima dată în brațe, medicii au observat că ceva nu era în ordine. Copilul urla, semn că simțea mari dureri.

După o inspecție mai atentă a corpului micuței doctorii au putut observa că ea nu avea piele pe tălpi și pe mâini. Personalul spitalului a crezut că fetița suferea de o infecție și că un tratament medicamentos ar putea rezolva problema, iar mama ei a avut încredere în soluția pe care aceștia i-au dat-o, fără să aibă nici cea mai mică idee despre cât de rău se pot înrăutăți lucrurile.

Danni s-a trezit în mijlocul nopții și a văzut un mare grup de medici adunați în jurul fetiței sale, Isla. Infecția micuței se înrăutățise drastic iar viața ei era în pericol. Niciuna dintre asistente nu mai văzuse vreodată așa ceva, medicația nu făcuse decât să îi înrăutățească situația!

Isla era plină de bășici și răni pe tot corpul iar doctorii nu au găsit nicio cremă sau medicament care ar putea-o ajuta, așa că au fost nevoiți să o anunțe pe mamă că fata ei va mai supraviețui doar 6 săptămâni.

Într-un final medicii au găsit diagnosticul corect: Isla era ceea ce se numește un ,,copil fluture", o boală genetică gravă care face ca pielea bebelușilor să fie la fel de delicată ca cea a aripilor unui fluture. Chiar și cea mai mică frecare de un material fin le face pielea să sângereze și să dezvolte bășici pe tot corpul. Dar cel mai rău este faptul că nu există leac pentru această boală.

fetia1.jpg

Din fericire, forma bolii pe care o avea Isla nu era atât de gravă. În prezent, în zilele cele mai proste durerea este de nesuportat pentru micuță și plânge ore în șir. Danni pățește și altceva: străinii o acuză pe stradă că își bate copilul, din cauza rănilor pe care Isla le are pe corp, sau că a lăsat-o să stea prea mult în soare până când s-a ars.

Dar cele două au devenit o echipă: în prezent Isla are 2 ani și a dovedit medicilor că diagnosticul lor care spunea că are de trăit doar 6 săptămâni nu a fost unul corect. Danni aspiră lichidul din rănile fiicei sale zilnic, o unge cu tot felul de loțuini medicinale și a învățat să îi badajeze rănile ca un adevărat medic. Când vede cât de luptătoare este fetița ei, Danni știe că toate eforturile ei sunt meritate și spune că ar face orice pentru ,,fetița ei fluture".

fetia-2.jpg
Ads

Cele mai citite stiri de azi