Diverse actualitati

Publicat Marti, 18 octombrie 2016 , ora 10:14, de ROL.ro

Ce a pățit un bărbat care A MÂNCAT CEL MAI IUTE ARDEI DIN LUME

“Bhut jolokia”, ardeiul fantomă, este considerat cel mai iute din lume, iar un american l-a testat-cu consecințe dramatice, scrie stirileprotv.ro. 


Potrivit unui studiu apărut în publicația științifică „Journal of Emergency Medicine”, omul, în vârstă de 47 de ani, s-a prezentat la Urgențe cu dureri acute în zona pieptului și a abdomenului după ce a câștigat un concurs de mâncat pastă de ardei fantomă. Medicii au descoperit, spre suprinderea lor, că omul avea o gaură de 2,5 centimetri în esofag și prezenta pneumotorax la plămânul stâng, riscând să intre în șoc cardiorespirator și să moară. 
  
Pacientul a avut nevoie de 23 de zile de spitalizare, fiind extubat abia în a 14-a zi, însă a mai avut nevoie de un tub gastric încă câteva săptămâni. Medicii spun că este o problemă rar întâlnită, așa numitul sindrom Boerhaave, cu o rata extrem de mare a mortalității, cauza fiind consumul de alimente mult prea condimentate. 
Doctorii nu au dezvăluit identitatea bolnavului, se știe însă că incidentul a avut loc în statul american California. Ardeiul fantomă are o iuțeală de 1 milion de unități SHU, față de cel mult 1.000 SHU, cât are un ardei iute obișnuit. 
Ads

Cele mai citite stiri de azi