Timp liber

Publicat Luni, 18 iulie 2016 , ora 16:18, de Catalina Burlan

Ce faci dacă un angajat se rănește în timpul unui team building?

Anual, companiile din România investesc între 10 şi 12 milioane de euro pentru evenimente de teambuilding (studiu Group Ascendis 2015), evenimente care devin din ce în ce mai complexe, pentru a testa limitele participanților si pentru a le oferi oportunitatea de a schimba mediul de lucru.

Mai nou, la mare căutare este outdoor teambuilding-ul, în care participanţii sunt puşi în situaţii inedite. În cadrul acestui tip de experiență participanților li se testează „tehnicile de supraviețuire”, dar și lucrul în echipă și capacitatea de elaborare a unei strategii, fiind nevoiți să parcurgă împreună trasee pline de capcane și să procure sau să își gestioneze proviziile deja existente.

Când vine vorba de astfel de activităţi, managerii celor mai multe companii privesc teambuilding-urile ca acţiuni care vor aduce beneficii companiei și perfomanței acesteia. Companiile se preocupă, de asemenea, și de siguranța participanților, testând programele în prealabil. Deși sunt bune oportunități de creare a unei culturi a organizației, exercițiile de team building reprezintă un pericol pentru angajați, aceștia fiind expuși accidentelor. Astfel, în cazul unui accident nedorit în timpul activitățiilor de team building, acesta poate fi considerat accident la locul de muncă.

Pentru a preîntâmpina evenimente neprevăzute, managerii companiilor ar trebui să investească în achiziționarea de asigurări de sănătate  pentru angajaţi. 

Potrivit unui studiu al Health andSafety Executive realizat în Marea Britanie, aproximativ 30 de cazuri cu leziuni apărute în afara orelor de lucru s-au înregistrat în timpul verii. Tratamentul pentru astfel de accidente variază între 1,000 şi 10,000 de euro, în funcţie de complexitatea leziunii. Asigurarea medicală internaţională de la MediHelp oferă acoperire pentru spitalizare, tratament și fizioterapie în cazul în care pacientul are nevoie de astfel de şedinţe în urma unei accidentări a membrelor.
Călătoriile în scop de afaceri pot fi o bună oportunitate pentru a îmbina relaxarea cu business-ul. Cu toate acestea, pot apărea și momente neprevăzute. Organizația Mondială a Sănătății estimează că 18%-24% dintre decesele care se întâmplă în străinătate sunt datorate accidentelor. 2% dintre decese au fost cauzate de contractarea unor boli infecțioase. Alte acțiuni care au cauzat decese au fost dezastrele naturale, accidentele de aviație, actele de terorism, căzăturile etc.

asigurare medicala internationala poate fi achiziționata prin plată flexibilă:  lunar, trimestrial, semestrial sau anual! 
Ce puteti acoperi cu asigurarea: servicii medicale complexe, intervenţii chirurgicale, spitalizare, consultaţii multidisciplinare etc.

Cele mai citite stiri de azi