Diverse actualitati

Publicat Miercuri, 19 octombrie 2016 , ora 12:37, de Cristina Stancu

Ce înseamnă și ce se întâmplă de fapt atunci când ții lumânarea la moartea cuiva

Nu sunt mulți cei care cunosc aceste informații...


În primul rând lumânarea simbolizează o jertfă adusă lui Dumnezeu, de aceea ceara trebuie să fie curată fiindcă nu produce fum, este mai luminoasă și mai igienică.

În al doilea rând, trebuie să se țină cont și de împrejurările folosirii lumânării.

Atunci când se aprinde lumânarea la citirea Evangheliei, acest lucru semnifică lumina adevărului evanghelic care a străbătut întunericul necredinței în care trăiau popoarele înainte de nașterea lui Iisus Hristos.

Lumânarea nu lipsește la niciunul dintre evenimentele importante ale omului, cum ar fi nunta, botezul și moartea. În cazul din urmă, lumânarea se pune pe mâna celui aflat pe patul de moarte, pentru ca lumina dată de lumânare să îl călăuzească pe drumul de veci.

Mulți creștini se întreabă dacă atunci când țin lumânarea cuiva care se stinge, preiau asupra lor păcatele acestuia. Conform ortodoxiamd, lumina este forma superioară a materiei, acesta fiind și motivul pentru care Dumnezeu a făcut mai întâi lumina.

Atunci când ții lumânarea cuiva îl călăuzești, de fapt. Astfel se întâmplă și în cazul lumânării cu ocazia Sfântului Botez, când omul este călăuzit spre viața în Hristos, iar la Cununia religioasă, cuplul este călăuzit către o viață binecuvântată de Dumnezeu. În cazul înmormântării, sufletul este călăuzit cu ajutorul luminii lumânării către Împărăția Cerurilor, acest lucru nu înseamnă în niciun caz că prin ținerea lumânării se preiau păcatele.

Iată ce aflăm despre lumânare de pe jurnalspiritual.eu: ,,Cea mai frumoasă moarte este moartea unei lumânări. Ea moare după ce a topit în sine tot ce a fost pământesc şi a devenit în întregime lumină. Ce minunat ar fi să învăţăm a muri ca o lumânare!".

lumanare-2.jpg
Ads

Cele mai citite stiri de azi