Special

Publicat Vineri, 06 mai 2016 , ora 13:22, de Catalina Burlan

CEALALTĂ FAŢĂ A SIMONEI

Performanţa sportivelor noastre la turneul de tenis de la Madrid a fost elogiată de toată lumea, ziarişti, comentatori români şi străini sau simpli iubitori ai sportului. 


Să avem patru fete calificate în sferturile unui turneu este, într-adevăr, o performanţă, unii analişti declarând chiar că vorbim de cea mai bună prezenţă românească din istorie la un astfel de eveniment. Chiar dacă a mai rămas doar una din jucătoarele noastre în competiţie, turneul de la Madrid poate fi considerat un succes pentru tenisul românesc. Simona Halep este singura noastră reprezentantă în semifinale, după o partidă destul de încinsă cu Irina Begu, cu unele momente mai puţin elegante, nebănuite de nimeni cu câteva zile în urmă.

simona-halep-madrid.jpg

Simona ne-a arătat, în timpul şi la finalul acestei partide, că momentele tensionate din ultimele luni nu sunt nişte episoade izolate. Am mai văzut-o pe campioana noastră dând cu racheta de pământ, ţipând la antrenorul ei sau reproşând arbitrilor unele decizii, dar pare-se că starea de tensiune prin care trece Simona este una destul de serioasă. Poate că urcuşul foarte rapid până la locul doi în ierarhia tenisului feminin mondial, urmată de avalanşa de elogii venită din toate părţile, nu au fost foarte bine gestionate de sportiva noastră. Sau poate că la fel de rapida coborâre spre locul 7 i-a măcinat încrederea în forţele proprii, nefiind pregătită psihic să treacă atât de brusc de la vârful ierarhiei spre o poziţie mai puţin strălucitoare. Oricare ar fi motivele pentru care randamentul său nu mai este la fel de bun, Simona nu avea voie să se comporte aşa cum a făcut-o în partida cu Irina Begu.

simona-halep2-680x365-660x365.jpg

Reproşul ei, cum că i-ar fi auzit tot timpul patidei pe cei din staff-ul Irinei dând indicaţii, este unul pueril. Şi dacă ar fi fost aşa, o mare campioană nu se apucă să strige la antrenorul ei, reproşându-i acestuia că nu ia atitudine şi nu se comportă ca un suporter fanatic. Aşa ceva nu se face, oricât de supărată ai fi că jocul nu-ţi merge, mai ales că vorbim despre unul din antrenorii cei mai buni din circuit, care a avut un rol important în ascensiunea sportivei noastre. La finalul partidei, Simona a declarat, pe un ton ironic, că setul câştigat de Irina a fost un cadou de Paşte pe care ea, Simona, l-a făcut adversarei sale. Sincer, nu o credeam capabilă să emită astfel de răutăţi ieftine. Indiferent cât de tensionată ar fi o partidă, oricât de mare ar fi miza pusă în joc, nu poţi să îţi ironizezi adversarul în acest mod, mai ales că vorbim tot de o româncă, o colegă de echipă naţională.

646x404_2-halep.jpg

Simona ne-a adus multe bucurii, dar nervozitatea excesivă din ultima vreme nu poate fi justificată în niciun fel. Spre deosebire de Simona, Irina Begu s-a comportat mult mai civilizat, evitând orice polemică. Din acest punct de vedere, al educaţiei, Irina Begu s-a clasat, cel puţin pentru o seară, înaintea Simonei Halep.

Cristian Huluban
Ads

Cele mai citite stiri de azi