Cine este cel mai bogat parlamentar din Romania?


Facebook
Cine este cel mai bogat parlamentar din Romania?

Sebastian Ghita este cel mai bogat parlamentar. La 35 de ani, are o colectie de ceasuri, bijuterii si obiecte de arta in valorea de 17 milioane de euro.

La asta se mai adauga 48 de milioane de euro cash in conturi. Deputatul PSD se lauda si cu masini scumpe, terenuri si afaceri de milioane de euro.

In declaratia sa de avere, deputatul PSD Sebastian Ghita a trecut o casa de 1200 de mp in Ploiesti. In document nu este trecuta valoarea, dar pe piata imobiliara, doar un teren cu aceeati suprafata valoreaza 500.000 euro. Ghita mai are trei terenuri in Ploiesti, toate in intravilan. In total, 1.300 de metri patrati de teren. Pretul pietei in oras nu scade sub 150 de euro pe metru patrat.

Dar nu imobiliarele sunt baza pentru Ghita. Deputatul PSD are bijuterii de peste 3 milioane de euro. Ghita tine extrem de tare sa stie permanent cat e ora, altfel nu s-ar explica de ce si-a cumparat ceasuri in valoare de 900 de mii de euro. In declaratia de avere, deputatul a mentionat ca detine opere de arta in valoare de 13 milioane de euro.

Sebastian Ghita are in banci depozite de 48 de milioane de euro. Si va avea mult mai mult dupa ce ii va fi returnat imprumutul de 68 de milioane de euro dat omului sau de incredere Alex Iacobescu. Beneficiarul imprumutului a fost trecut de Ghita doar in declaratia de avere depusa cand era candidat. Pe site-ul Camerei Deputatilor, dupa alegerea sa, Ghita nu a mai trecut CUI a imprumutat aceasta avere. Iacobescu este si manager al postului Romania TV, patronat de catre Ghita.

Ghita are o mega-avere, dar salariu de functionar la stat. El a incasat de la firma sa, Asesoft, un salariu de 32.000 de lei pe an. Adica, in fiecare luna, pe fluturasul de salariu scria 2.700 de lei. Cam cat castiga, spre comparatie, un functionar dintr-un minister.
Sursa: vezi articolul original
vezi comentariile


cele mai citite stiri de azi


Lasa un comentariu (spam-ul si limbajul ofensiv vor fie sterse!)Stiri despre berbec, categoria horoscopul zilei
Berbec
Stiri despre taur, categoria horoscopul zilei
Taur
Stiri despre gemeni, categoria horoscopul zilei
Gemeni
Stiri despre rac, categoria horoscopul zilei
Rac
Stiri despre leu, categoria horoscopul zilei
Leu
Stiri despre fecioara, categoria horoscopul zilei
Fecioara
Stiri despre balanta, categoria horoscopul zilei
Balanta
Stiri despre scorpion, categoria horoscopul zilei
Scorpion
Stiri despre sagetator, categoria horoscopul zilei
Sagetator
Stiri despre capricorn, categoria horoscopul zilei
Capricorn
Stiri despre varsator, categoria horoscopul zilei
Varsator
Stiri despre pesti, categoria horoscopul zilei
Pesti