Special

Publicat Miercuri, 18 mai 2016 , ora 13:42, de Catalina Burlan

CITIM ŞI PLÂNGEM

Aşadar, dezinfectanţii diluaţi au fost folosiţi şi de soldaţii români trimişi în diferite zone de conflict. Citim şi nu ne vine să credem, citim şi ne vine să plângem. România, odată intrată în NATO, ştia ce acorduri vor trebui respectate, ştia că şi soldaţii noştri vor fi trimişi să lupte împotriva terorismului. 

Caracatiţa Hexi Pharma şi-a întins tentaculele în tot sistemul sanitar, a ajuns şi în unităţile militare. Unde erau în acest timp reprezentanţii serviciilor de informaţii, din moment ce până şi spitalele SRI au avut contracte cu aceşti veritabili criminali, deghizaţi în oameni de afaceri respectabili, aşa cum este numitul Dan Condrea, patronul Hexi Pharma?

Timp de 10 ani, soldaţii noştri au fost îngrijiţi cu apă chioară, în locuri unde pericolul paşte la fiecare pas, unde în cazul răniţilor intervenţiile trebuie efectuate imediat, pentru că nu vorbim de zgârieturi banale, ci de răni serioase, cauzate de gloanţe sau mine antipersonal. Exact ca şi acasă, în majoritatea unităţilor medicale, şi în teatrele de luptă din Bosnia, Afganistan sau Irak românii au fost folosiţi pe post de cobai. Iar cei care au făcut-o nu sunt străini, ci tot români, oameni fără pic de conştiinţă, care ştiau că dezinfectanţii sunt diluaţi, dar au preferat să tacă, pentru a-şi asigura venituri suplimentare sau pentru a nu-şi pierde posturile călduţe, bine plătite. 

militari-afganistan.jpg

Am citit multe comentarii referitoare la această ştire. Mulţi români sunt de părere că nu trebuie să-i plângem pe cei care au plecat să lupte sub drapelul NATO, pentru că au făcut-o de bunăvoie, cu gândul la banii cu care vor fi plătiţi pentru serviciile lor. Este adevărat, vorbim de salarii pe care, dacă ar fi rămas în ţară, probabil nu le-ar fi primit. 

soldati_romani_steag_romania_afganistan.jpg

Dar pentru cine au făcut ei acest sacrificiu? Nu pentru familiile lor, nu pentru un trai mai bun, aşa cum visează fiecare dintre noi? Nu s-au dus în Afganistan sau Irak pentru a vizita obiectivele turistice, s-au dus pentru a încerca să-i salveze pe cei rămaşi fără apărare, femei, copii şi bătrâni, oameni la fel ca noi. Ştiau ce-i aşteaptă, ştiau că se expun unor pericole foarte mari, dar şi-au asumat riscurile şi au decis că trebuie să facă acest pas. Dar asta nu înseamnă că statul român nu este obligat să le asigure o asistenţă medicală de calitate, în loc să le trateze rănile cu apă chioară.

4-romani-raniti-in-afghanistan-dupa-explozia-unei-bombe_size6.jpg

Stau şi mă întreb ce măsuri s-ar fi luat în cazul în care s-ar fi descoperit o asemenea bătaie de joc în rândul armatei americane. Ar fi căzut multe capete, vă asigur. Aici, la noi, foarte bogatul om de afaceri Dan Condrea, cel care a pus la cale acest diabolic sistem, este încă liber şi, ajutat de avocaţi foarte bine plătiţi, are timp să-şi pregătească apărarea. În acest timp, soldaţii noştri din zonele de conflict cer medicilor din armatele străine să le dea dezinfectanţii de care au nevoie. Am ajuns să cerşim şi atunci când mergem să ajutăm.  

Cristian Huluban

Ads

Cele mai citite stiri de azi