Stiri mondene

Publicat Luni, 10 octombrie 2016 , ora 13:20, de ROL.ro

CONTROVERSE la „Vocea României“. Un fost concurent face acuzaţii la adresa emisiunii

Sebastian Muntean (27 de ani), fost concurent în primul sezon „Vocea României“ şi solist al trupei Roads, şi-a exprimat părerea legată de noul sezon al emisiunii, lăsând clar să se înţeleagă că vocile noilor concurenţi sunt editate pentru a suna mai bine, scrie adevarul.ro.


Sebastian Muntean a participat în primul sezon al emisiunii, întorcând trei scaune la audiţiile pe nevăzute cu piesa „Kiss from a rose“. Dintre Loredana, Smiley şi Moga, Sebastian a mers mai departe cu Marius Moga, însă acum se declară dezamăgit de ceea ce vede la televizor şi de nivelul concurenţilor, care au nevoie de „corecţii“ pe voce pentru a suna „cât de cât decent“.   Într-o postare pe pagina personală de Facebook, Sebastian se arată revoltat de aceste schimbări, care n-au ce căuta într-un concurs muzical, şi de atitudinea membrilor juriului, care acceptă aceste lucruri.   

Până acum nu am urmărit acest sezon din «Vocea Romaniei». Mă uit însă la filmuleţele de pe net cu momentele participanţilor. Băi fraţilor, cum să întoarcă patru scaune unii cărora vocea le-a fost editată că să sune cât de cât decent... şi tot sună prost? Scăpat de voce, falsat, frazare zero. Ce s-a întamplat cu nivelul? Cum te poţi numi artist, când ai nevoie de corecţii la modul ăla? Şi cum te poţi numi MARE artist, ca membru al juriului, când deşi auzi clar că sună execrabil, te întorci şi începi să te milogeşti de participant să vină în echipa ta, că a fost excelent? Câh!“, a scris Sebastian Muntean.  

Cântăreţul a explicat cum consideră el că este prelucrată vocea concurenţilor şi afirmă că acest lucru se practică şi la emisiunea concurentă de la Antena 1, «X Factor»: „Totul se înregistrează multi-track, şi de vreo trei sezoane încoace, ulterior, unde e cazul (şi cam e), track-ul cu vocea concurentului este editat în studio, ca o înregistrare în regim de studio: reverb, echo, delay, antares/melodyne, compresoare, etc. Deci nu vorbim doar de efecte, ci şi de corecţii de ton, pentru cei care au falsat rău, corecţii de inflexiuni unde este cazul. Practică întâlnită şi la «X-Factor», de altfel“.

Irina Tănase, care în prezent face backing vocals pentru Andra, i-a dat dreptate cântăreţului: „Sebastian, în sezonul nostru n-a fost aşa deloc! Nu ştiam ce e ăla efect pe voce, antares sau mai ştiu eu ce. Acum toţi concurenţii zici că ies direct din studio!

Cele mai citite stiri de azi