Diverse actualitati

Publicat Marti, 12 aprilie 2016 , ora 13:21, de I. G.

Creaturile invizibile care se hrănesc din tine în fiecare noapte! Cum scapăm de ele

Ultimele cercetări arată că aproximativ 1,5 milioane de astfel de vietăți trăiesc ascunse în salteaua sau așternuturile noastre, fără ca noi să știm. Iatră cum putem să scăpăm de ele.


Acarienii sunt vietății care nu pot fi observate cu ochiul liber, însă există pe corpul nostru și pe lucrurile pe care le folosim, hrănindu-se cu pielea moartă, pe care o lasam la nivelul lenjeriei, in timpul noptii.


Deși sunt înspăimântători dacă îi privim la microscop, nu existența lor ne pune sănătatea în pericol, ci excrementele pe care aceștia le lasă și care pot provoca infecții asupra pielii.


Cum să scăpăm de acarienii din salteaua pe care dormim


Dr Stephen Pretlove de la Universitatea de Arhitectura din Kingstone spune că un lucru simplu elimină și previne apariția acrienilor și implicit a riscului de a dezvolta infecții.


Când dormim, corpul nostru transpiră, creând mediul perfect pentru dezvoltarea acarienilor. Odată cu transpirația apare și pielea moartă, care ramane pe așternuturi și folosind drept hrană pentru aceste creaturi macroscopice.


Daca patul este făcut imediat după ce ne trezim,  celulele moarte raman pe lenjeriei cu tot cu acarieni. Dacă lăsați însă patul nefacut și expus la lumina soarelui, cu fereastra deschisa, veți reuși să eliminați foarte eficient acarienii.

 

„Stim ca acarienii pot supravietui doar cu ajutorul umiditatii din mediul in care traiesc”, spune dr. Pretlove


„Doar prin simpla aerisire se indeparteaza umiditatea din lenjerie si saltea, si astfel acarienii se deshidrateaza si mor.”, adăugă acesta

 

Ads

Cele mai citite stiri de azi