CSAT a aprobat privatizarea CFR Marfa


Facebook
CSAT a aprobat privatizarea CFR Marfa

Privatizarea CFR Marfa a fost aprobata in sedinta de marti a Consiliului Suprem de Aparare a Tarii (CSAT). Compania de transport va fi vanduta unui investitor strategic, garantia de participare fiind de 10 milioane de euro, au explicat reprezentantii guvernului.

Relu Fenechiu, ministrul Transporturilor, a precizat ca executivul negociaza cu Comisia Europeana stergerea datoriilor pe care CFR Marfa le are catre bugetele statului si catre compania de infrastructura CFR SA.

"Noi avem discutii cu Comisia Europeana pentru anularea datoriilor CFR Marfa catre bugetul de stat, pentru tranformarea lor in actiuni. Cele mai mari datorii ale companiei sunt catre bugetul de stat, catre CFR SA si catre bugetul asigurarilor sociale. Modul in care sa curatam aceasta companie de datorii va fi analizat impreuna cu consultantii", a declarat ministrul.

Fenechiu a mai precizat ca "testul investitorului privat prudent" va trebui aprobat de Comisia Europeana, iar evaluarea si stabilirea valoarii de piata a companiei se vor face ulterior.

"Garantia de participare va fi de 10 milioane de euro ca sa nu mai avem niciun fel de surprize", a declarat premierul Victor Ponta la iesirea din sedinta CSAT.

Strategia de privatizare a companiei va fi adoptata in sedinta de miercuri a guvernului, a precizat ministrul Finantelor Daniel Chitoiu.

"Este vorba despre o privatizare cu un investitor strategic, cu o garantie de participare de 10 milioane de euro, sa nu mai avem participanti de calibrul Oltchim si de asemenea va fi in plic inchis", a precizat Chitoiu.

Ministrul Finantelor a precizat ca desemnarea castigatorului se va face pana la jumatatea lunii iunie, conform calendarului agreat cu organismele internationale.

CFR Marfa are un capital de 56 milioane euro, active din bilant de circa 300 milioane euro, datorii de 450 milioane euro si pierderi anuale de 50 milioane euro.

Privatizarea CFR Marfa face parte din masurile asumate de guvern in acordul preventiv incheiat cu Fondul Monetar International (FMI) in 2011.

Cum au evoluat afacerile CFR Marfa de la infiintarea companiei pana in 2011

Sursa date: Ministerul Finantelor Publice (MFP)

Vom reveni cu amanunte» vezi articolul original


sursa:

vezi comentariile
Lasa un comentariu (spam-ul si limbajul ofensiv vor fie sterse!)Stiri despre berbec, categoria horoscopul zilei
Berbec
Stiri despre taur, categoria horoscopul zilei
Taur
Stiri despre gemeni, categoria horoscopul zilei
Gemeni
Stiri despre rac, categoria horoscopul zilei
Rac
Stiri despre leu, categoria horoscopul zilei
Leu
Stiri despre fecioara, categoria horoscopul zilei
Fecioara
Stiri despre balanta, categoria horoscopul zilei
Balanta
Stiri despre scorpion, categoria horoscopul zilei
Scorpion
Stiri despre sagetator, categoria horoscopul zilei
Sagetator
Stiri despre capricorn, categoria horoscopul zilei
Capricorn
Stiri despre varsator, categoria horoscopul zilei
Varsator
Stiri despre pesti, categoria horoscopul zilei
Pesti