Special

Publicat Marti, 09 august 2016 , ora 16:31, de Cristina Stancu

CĂTĂLINA, PORTDRAPELUL NOSTRU

Nu mai era mult până la startul Jocurilor Olimpice şi în România se declanşase o adevărată dezbatere naţională cu privire la alegerea portdrapelului delegaţiei noastre la competiţia din Brazilia.


Erau vehiculate două nume importante ale sportului românesc din ultimii ani, Simona Halep şi Cristina Neagu,  două campioane care, prin performanţele atinse, aveau toate argumentele pentru onoarea de a purta tricolorul la ceremonia de deschidere. Finalmente, decizia luată de şefii sportului românesc a fost una surprinzătoare pentru mulţi, numele Cătălinei Ponor nefiind amintit iniţial între sportivii favoriţi pentru onoranta poziţie.

Cineva şi-a amintit probabil că în delegaţia pe care România o va deplasa la Rio există şi o triplă campioană olimpică şi, chiar dacă are o vârstă care în sportul de performanţă poate fi considerată înaintată, are totuşi de partea ei rezultate de prim rang în istoria Olimpiadelor. Între timp, competiţia de la Rio a început, Simona Halep nici nu a mai ajuns în ţara lui Pele, Ronaldinho sau Neymar, în timp ce Cristina Neagu a suferit, alături de echipa de handbal feminin, două înfrângeri neaşteptate, ca să nu spunem ruşinoase. Cătălina Ponor în schimb, a oferit o mostră de ambiţie şi concentrare, reuşind calificarea în finala de la bârnă, în ciuda celor care spuneau că, la 29 de ani, are puţine şanse de a mai concura pentru medalii.

catalina1.jpg

Dacă Nadia Comăneci devenea campioană olimpică la doar 14 ani, Cătălina demonstrează că poţi visa la aurul olimpic şi la 29 de ani. Să recunoaştem, este o performanţă deosebită să revii în elita gimnasticii la această vârstă, după trei ani de stat acasă şi o operaţie la tendonul lui Ahile care a necesitat cinci luni de recuperare. Cătălina a revenit în aprilie 2015, cu doar un an şi câteva luni înainte de Olimpiada braziliană. Triplă campioană olimpică, sportiva noastră are şansa de a lupta pentru a şasea medalie a sa la Jocurile Olimpice. Un vis devenit realitate pentru o gimnastă care nu a renunţat să creadă în posibilităţile sale, deşi a trecut prin atâtea clipe grele în ultimii ani.

catalina2.jpg

Cineva a spus odată că "mai frumoasă decât victoria este aşteptarea ei". Chiar dacă în finala de la bârnă specialiştii nu o văd pe Cătălina contând în lupta pentru podium, suntem convinşi că gimnasta noastră va da totul pentru o poziţie cât mai înaltă. Şi ştii ceva, Cătălina? Şi în cazul în care nu vei câştiga aurul, argintul sau bronzul în marea finală, pentru noi vei rămâne un adevărat portdrapel, o campioană care nu s-a mulţumit doar să participe la Jocurile Olimpice, ci şi-a forţat limitele şi a luptat pentru a ajunge cât mai sus. Gimnastica românească nu mai este ce-a fost cândva, dar spiritul marilor campioane care au adus României glorie nu s-a stins odată cu retragerea acestora. Trecând peste toate obstacolele, la o vârstă la care multe gimnaste sunt de ani buni ieşite din circuit, Cătălina Ponor va lupta să aducă României o medalie în finala de la bârnă. Să-i ţinem pumnii. Baftă, Cătălina!

catalina3.jpg

Cristian Huluban


Ads

Cele mai citite stiri de azi