Cum l-au batut si torturat trei politisti din Constanta pe un anchetator sub acoperire, care se dadea traficant de droguri


Facebook
Cum l-au batut si torturat trei politisti din Constanta pe un anchetator sub acoperire, care se dadea traficant de droguri

Cei trei politisti de la BCCO Constanta arestati in 25 mai pentru lipsire de libertate si violente au dezbracat un investigator sub acoperire, l-au batut cu o bata si l-au amenintat cu arma la tampla, se arata in motivarea deciziei Curtii de Apel Bucuresti prin care a fost luata masura preventiva.

Curtea de Apel Bucuresti, care a decis arestarea preventiva a politistilor Bogdan Mircea Teodorescu, Dragos Emil Petcu si Vlad Stefan Zaharia de la Brigada de Combatere a Criminalitatii Organizate (BCCO) Constanta, arata in motivare cum a fost agresat de acestia investigatorul sub acoperire.

"T. F. C. (investigatorul sub acoperire - n. r.)a fost incatusat, fara a fi intrunite cerintele legale pentru luarea acestei masuri; a fost lovit in mod repetat cu pumnii in zona capului de catre faptuitori, care ii cereau constant, pe un ton ridicat, sa marturiseasca; a fost complet dezbracat in parcarea mentionata (a unui club - n. r.) si apoi lovit la nivelul membrelor inferioare cu o bata; a fost amenintat cu arma, lipita de tampla si apoi de abdomen, aceasta actiune culminand cu actionarea de catre inculpatul Zaharia Vlad Stefan a tragaciului pistolului Glock - arma sa de serviciu - in timp ce teava era in apropierea abdomenului investigatorului, tara insa a avea cartus pe teava, si apoi de incarcarea ostentativa a armei si amenintarea cu impuscarea; a fost amenintat in mod repetat, afirmatiile fiind indreptate inclusiv impotriva familiei acestuia, precum si a celor care l-au trimis , etc", se arata in motivarea instantei.

Potrivit documentului citat, in noaptea de 2 spre 3 mai, cei trei politisti de la BCCO Constanta desfasurau o actiune pe linia combaterii traficului de droguri in zona Clubului Kudos Beach din Mamaia. Tot atunci, anchetatorul sub acoperire T. F. C., autorizat de procurorii Directiei Nationale Anticoruptie, ar fi incercat sa realizeze un flagrant si le-ar fi spus celor trei ca este traficant de droguri, potrivit unor surse judiciare.

Astfel, in jurul orei 00.30, investigatorul sub acoperire l-ar fi abordat in zona Barului Kudos Beach pe ofiterul Emil Dragos Petcu si l-ar fi intrebat "daca doreste sa cumpere ceva care l-ar ajuta sa se simta mai bine, insa nu a specificat ce anume oferea la vanzare", se mentioneaza in motivare.

Dupa ce anchetatorul sub acoperire a scos plicul din buzunar, Bogdan Mircea Teodorescu i-ar fi spus acestuia ca este politist, i-a luat portmoneul si telefonul mobil. Ulterior, Teodorescu si Petcu au mers cu anchetatorul sub acoperire la hotelul in care acesta era cazat, se relateaza in motivare.

"Fara a avea autorizatie de perchezitie domiciliara, cei trei inculpati au perchezitionat camera de hotel, ridicand suma de 2.700 lei prezentata de T. F. C.. Pe fondul aparitiei suspiciunii ca T. F. C. ar putea sa fie investigator sub acoperire, inculpatii au declansat o actiune sustinuta de supunere a investigatorului la suferinte puternice, fizice si psihice, pentru a obtine de la acesta marturisirea ca este politist, lucrand sub acoperire, pentru a-l intimida pe acesta si persoanele care l-au autorizat, precum si pentru a-l pedepsi pentru "lipsa de loialitate" constand in indreptarea unor asemenea actiuni impotriva unor colegi politisti si pentru indrazneala de a le fi testat probitatea profesionala", mai spune judecatorul Curtii de Apel Bucuresti.

Ulterior, investigatorul sub acoperire a fost dezbracat, lovit cu bata si amenintat cu pistolul. Cei trei politisti de la BCCO Constanta ar fi comis faptele in camera din Hotelul Coral, in parcarea unui club din Mamaia, dar si in autoturismul de serviciu Volkswagen Passat si in vecinatatea acestuia.

Potrivit documentului citat, cei trei politisti au intocmit un proces-verbal de constatare, care a fost inregistrat in evidentele structurii de Politie, cu privire la evenimentele din noaptea din 2 spre 3 mai asupra investigatorului T. F. C., dar care ar fi cuprins o serie de mentiuni false.

"Se atesta, necorespunzator adevarului: ca investigatorul i-ar fi invitat pe invinuiti in camera de hotel; ca s-ar fi realizat o predare-primire voluntara a sumei de 2700 de lei, omitandu-se in acelasi timp descrierea actiunilor nereusite de deschidere a seifului din dotarea camerei, precum si a altor acte specifice procedurii perchezitii domiciliare; ca numitul T.F.C. a devenit agresiv, motiv pentru care ar fi fost necesara folosirea fortei pentru imobilizarea acestuia; ca din cauza orei inaintate nu s-a putut asigura prezenta unui martor asistent, cu toate ca faptuitorii nu au facut niciun demers in acest sens, iar locul era intens circulat", se arata in motivarea curtii de Apel Bucuresti.

Instanta arata ca lasarea in libertate a ofiterilor Petcu si Teodorescu si a agentului Zaharia prezinta pericol pentru ordinea publica, prin crearea unui sentiment de temere si insecuritate in randul societatii civile.

"Modul si mijloacele in care se retine ca inculpatii ar fi savarsit infractiunile pentru care sunt cercetati, gradul ridicat de pericol social concret al acestora sunt elemente de natura a crea convingerea instantei ca se impune luarea fata de acestia a masurii arestarii preventive. (a"Ż) Analizand ansamblul actelor si lucrarilor dosarului, Curtea apreciaza ca masura arestarii preventive functioneaza ca un mijloc de prevenire sau inlaturare a unor imprejurari sau situatii de natura sa puna in pericol eficienta desfasurare a procesului penal", mai spune judecatorul.

Potrivit unor surse judiciare, cei trei politisti au sustinut ca au fost provocati de investigatorul sub acoperire si acesta le-ar fi oferit mita, aspect consemnat si in procesul verbal. Ei ar mai fi declarat ca investigatorul sub acoperire ar fi devenit recalcitrant si, din aceste motiv, ar fi fost incatusat.

Cei trei politisti de la BCCO Constanta au fost arestati dupa ce au fost audiati de procurorii instantei supreme.

Potrivit unor surse judiciare, investigatorul sub acoperire ar fi incercat sa realizeze un flagrant si le-ar fi spus celor trei ca este traficant de droguri. Pentru a fi si mai convingator, el ar fi vrut sa le dea mita, dupa care politistii l-ar fi sechestrat si agresat, au mai spus aceleasi surse, potrivit carora, la finalul flagrantului esuat, investigatorul si-ar fi dezvaluit identitatea.

Cei trei politisti au fost audiati de procurorii Parchetului general, care au propus arestarea preventiva a lor.

In 25 mai, Curtea de Apel Bucuresti a admis propunerea procurorilor, astfel ca politistii au fost arestati preventiv pentru 29 de zile.

Decizia instantei poate fi atacata la instanta suprema.

Catalina Cocolos, Mediafax» vezi articolul original


sursa:

vezi comentariile
Lasa un comentariu (spam-ul si limbajul ofensiv vor fie sterse!)Stiri despre berbec, categoria horoscopul zilei
Berbec
Stiri despre taur, categoria horoscopul zilei
Taur
Stiri despre gemeni, categoria horoscopul zilei
Gemeni
Stiri despre rac, categoria horoscopul zilei
Rac
Stiri despre leu, categoria horoscopul zilei
Leu
Stiri despre fecioara, categoria horoscopul zilei
Fecioara
Stiri despre balanta, categoria horoscopul zilei
Balanta
Stiri despre scorpion, categoria horoscopul zilei
Scorpion
Stiri despre sagetator, categoria horoscopul zilei
Sagetator
Stiri despre capricorn, categoria horoscopul zilei
Capricorn
Stiri despre varsator, categoria horoscopul zilei
Varsator
Stiri despre pesti, categoria horoscopul zilei
Pesti