Diverse actualitati

Publicat Joi, 20 octombrie 2016 , ora 14:44, de Cristina Stancu

Dacă găsiți FRUCTE pe a căror etichetă numărul de serie începe cu 8, nu cumpăra. Vezi ce înseamnă

Putem găsi informații importante nu doar pe produsele ambalate, ci și pe etichetele fructelor, acestea sunt la fel de prețioase.


Etichetele fructelor nu servesc numai la a ne arăta de unde provin mărfurile, ele ne spun și modul în care au fost cultivate fructele, legumele sau verdețurile pe care dorim să le cumpărăm. Iată cum puteți distinge produsele cultivate cu un grad mare de toxicitate, de cele bio, sau de cele modificate genetic. Aceste informații sunt foarte importante, deoarece oamenii de știință au demostrat că, de exemplu, dacă consumăm fructe și legume modificate genetic, acest lucru poate declanșa o serie de alergii și poate avea o serie întreagă de alte efecte secundare.

Codurile etichetelor de pe fructe și legume se numesc PLU, iar ele conțin serii de cifre. Iată ce trebuie să știi despre ele:

1. Dacă vezi pe o etichetă o serie de 4 cifre care începe cu numărul 4, înseamnă că ceea ce ești pe cale de a cumpăra este cultivat în mod tradițional și convențional, cu pesticide și chimicale (ex: 4012).

conventional-1.jpg

2. Dacă pe etichetă vezi o serie de 5 cifre care încep cu numărul 9, înseamnă că produsele sunt organice, bio, și nu sunt modificate genetic (ex. 94012.

organice-1.jpg

3. Fructele și legumele modificate genetic au pe etichetă o serie de 5 cifre care încep cu numărul 8 (ex. 84012). Totuși, deoarece majoritatea consumatorilor au o părere proastă despre acest tip de hrană și deoarece nu există nicio lege care să oblige producătorii să pună o astfel de etichetă, uneori chiar acest tip de fructe și legume care este cel mai dăunător este cel care nu are niciun tip de etichetă.

modificate-genetic.jpg
Ads

Cele mai citite stiri de azi