Dezastru in Filipine: Furtuna tropicala "Washi" a facut peste 400 de morți


Facebook
Dezastru in Filipine: Furtuna tropicala

Furtuna tropicala ''Washi'', care a afectat sudul Filipinelor, s-a soldat cu cel puțin 440 de morți, potrivit bilantului prezentat de surse militare si serviciile de urgenta, transmite CNN.

Sursa: REUTERS

UPDATE: Un nou bilanț ridica numarul persoanelor decedate la cel puțin 440, anunța AFP.

Autoritațile verifica informațiile conform carora un sat intreg a fost luat de ape.

95 de cadavre au fost gasite la Cagayan de Oro, un mare port de pe insula Mindanao. Totodata, aproximativ 125 de persoane sunt date disparute aici, a precizat un responsabil din armata, potrivit Agerpres.


Alte 48 de persoane si-au pierdut viata pe aceasta insula, conform Centrului national de gestionare a combaterii catastrofelor naturale.

Un prim bilant menționa 130 de decese, majoritatea in urma inundatiilor provocate de furtuna pe insula principala Mindanao, in special in orasul Iligan. "S-a intamplat foarte repede, intr-un moment in care oamenii dormeau", a declarat primarul orasului Iligan, Lawrence Cruz.

Ploile care au cazut de 24 de ore au umflat raurile si au provocat inundatii, a explicat Ramos.

Filipinele sunt afectate in fiecare an de circa 20 de furtuni. Doua taifunuri violente, Nesat si Nalgae, au lovit arhipelagul in luna septembrie, provocand moartea a circa 100 de persoane.


AFP aminteste ca in 2009, furtuna tropicala Ketsana, in urma careia o mare parte din Manila a ajuns sub apa, a provocat 464 victime.» vezi articolul original


sursa:

Vezi comentariile


Cele mai citite stiri de azi


Lasa un comentariu (spam-ul si limbajul ofensiv vor fie sterse!)


Berbec

Taur

Gemeni

Rac

Balanta

Leu

Fecioara

Scorpion

Capricorn

Sagetator

Varsator

Pesti