Special

Publicat Joi, 12 mai 2016 , ora 12:02, de Catalina Burlan

DOAMNE, OCROTEŞTE-I PE ROMÂNI!

Ne era frică să credem că se poate întâmpla aşa ceva într-o ţară care se pretinde civilizată. Speram ca rezultatele oficiale de la Icechim să ne infirme temerile, să alunge previziunile sumbre care planau asupra unui întreg sistem. Dar anunţul venit în cursul zilei de ieri ne-a făcut să trecem de la teamă la consternare şi revoltă, când ne-am dat seama că suntem la cheremul unor indivizi care, în drumul lor spre îmbogăţire, sunt dispuşi să treacă peste orice regulă a omeniei. 

Dacă cei de la Hexi Pharma au fost în stare să trimită în spitale dezinfectanţi diluaţi chiar şi de 10 ori, ne dăm seama că am fost folosiţi practic pe post de cobai. Au murit atâţia oameni pentru că medicii se spălau înainte de operaţii cu aceste substanţe, spitalele erau ”curăţate” inutil, pentru că microbii colcăiau în toate saloanele. Şi toate astea pentru ce? Cine se poate bucura de banii câştigaţi în acest mod, cum au putut să pună în pericol atâtea vieţi şi să-şi vadă liniştiţi de ale lor?

Acest popor a fost batjocorit sistematic de toţi cei care au avut oportunitatea de a se îmbogăţi pe spatele unor oameni şi aşa amărâţi. Cei care au murit în urma infecţiilor din spitale sunt victimele unui sistem nenorocit, creat nu pentru a salva oamenii, ci pentru a se folosi de ei. Suntem otrăviţi de alimentele din magazine, ne mor copiii în cluburi şi localuri care nu ar fi trebuit nici măcar să funcţioneze, iar în spitale ai toate şansele să te mai pricopseşti cu încă 2-3 boli, în afară de cea pentru care ai fost internat. Ce se întâmplă în această ţară, chiar nimănui nu-i pasă de nimic, până unde se poate merge cu nepăsarea şi nesimţirea autorităţilor, a celor chemaţi să garanteze drepturile cetăţenilor? 

noi-dezvaluiri-despre-dezinfectantii-diluati-folositi-in-spitale-o-vedeta-tv-a-refuzat-mita-378096.jpg

Cu ce să începem reforma din sănătate? Unica soluţie pare să fie dărâmarea spitalelor şi construirea în locul lor a unor unităţi moderne, curate, în care pacienţii să nu fie tot timpul expuşi riscurilor. 

spital_79589900.jpg

Cei de la Hexi Pharma şi-au cerut scuze public pentru problemele create. Le mulţumim pentru atitudinea pioasă la care au recurs, dar cine răspunde pentru toţi cei care au murit în spitale pentru că dezinfectanţii folosiţi erau practic apă chioară? Nu vrem să dramatizăm, nu vrem să acţionăm sub imperiul emoţiei provocate de această ştire, dar în acest caz putem vorbi efectiv de crimă, fără nicio exagerare. O amendă, oricât de consistentă ar fi ea, sau faptul că Hexi Pharma şi-a sistat activitatea, nu pot fi considerate sancţiuni. Împotriva acestor oameni (şi a celor care se află în spatele lor!) trebuie luate măsuri exemplare. Cine mai poate ocroti acest popor, care este batjocorit, folosit şi exploatat de toţi cei care au fost la putere în aceşti 26 de ani? Mai actuale ca oricând, ne vin în minte versurile cântecului ”Doamne, ocroteşte-i pe români”, care spun, ca un blestem: suntem săraci şi plini de-amar, plânsu’ nostru-i în zadar”. 

Cristian Huluban

Ads

Cele mai citite stiri de azi