Special

Publicat Marti, 13 septembrie 2016 , ora 11:15, de Cristina Stancu

DRAGOSTE DE TATĂ

Incidentul de ieri dintre deputatul Cristian Boureanu şi fiica sa redeschide o discuţie mai veche din cadrul societăţii româneşti.


Părerile sunt împărţite între adepţii vechilor obiceiuri de tipul "eu te-am făcut, eu te omor" şi cei care cred că educaţia copiilor trebuie să între într-o altă eră, cea a dialogului şi nonviolenţei. În cazul deputatului Boureanu este mai complicat să dai sfaturi sau să emiţi judecăţi, pentru că relaţia cu fiica sa trece de stadiul obişnuit al unei legături tată-fiică. Faptul că noua iubită a acestui veritabil Don Juan de Dâmboviţa are cu doar doi ani mai mult decât fiica sa, s-ar putea să fi avut un impact destul de puternic asupra celei care îşi acuză tatăl că a lovit-o în mod repetat. Ioana Boureanu poate fi, dintr-un anumit punct de vedere, înţeleasă, pentru că este la o vârstă la care mulţi îşi pierd busola, mai ales atunci când modelele din familie nu se ridică la înălţimea aşteptărilor.

boureanu-2.jpg

Cristian Boureanu este un politician care nu este la prima ieşire de acest tip, se cunosc scandalurile provocate în cluburile de fiţe din Mamaia, se cunosc altercaţiile cu colegii săi parlamentari. La multe emisiuni de televiziune s-a comportat ca un şmecheraş de mahala, nu ca un om politic responsabil, stârnind revolta multor cetăţeni, prin tupeul şi nesimţirea afişate. Ne aducem aminte felul josnic în care l-a tratat pe regretatul poet Adrian Păunescu la o emisine televizată, dovedind carenţe de educaţie evidente şi o obraznicie caracteristică celor care au ajuns la putere fără niciun merit. Înţelegem că disputele dintre partide pot fi uneori purtate pe tonuri mai ridicate, dar de aici până la a terfeli numele unui om cu părul alb e cale lungă. Oricate am fi avut să-i reproşăm lui Adrian Păunescu legat de trecutul său din perioada comunistă, vorbim totuşi de un om de cultură foarte apreciat de societatea românească.

boureanu-3.jpg

Organele de anchetă trebuie să ia măsuri în cazul acestui politician-derbedeu care are impresia că-şi poate permite orice. Poate bate ospătari sau colegi parlamentari, îşi poate altoi fiica în plina stradă, oricum el nu trebuie să dea socoteală nimănui. Priviţi şi luaţi aminte la felul în care se comportă un ales al poporului, un om care ar trebui să fie un exemplu atât pentru familia lui, cât şi pentru cetăţenii acestei ţări. Dacă acest individ nu-şi poate stăpâni apucăturile şi reacţionează cu asemenea violenţă în orice situaţie, este evident că poate deveni un pericol pentru cei din jur. Nu putem să ne băgăm în familia omului sau să-i dăm lecţii despre cum să-şi educe fata, dar putem să condamnam modul în care el se poartă cu un copil de 16 ani. Felul în care Ioana Boureanu cerea ajutorul jandarmilor, terorizată de bătăile tatălui, trebuie să fie un serios semnal de alarmă în ceea ce priveşte derapajele acestui golan. La final, o întrebare şi pentru atât de permisiva justiţie română. Dacă fata lui Boureanu susţine că tatăl său a bătut-o în mod repetat în ultimii ani, cum de i s-a încredinţat unui astfel de individ custodia copilului?

boureanu-4.jpg

Cristian Huluban
Ads

Cele mai citite stiri de azi