Dulceata de papadie si panouri solare made in Brusturoasa: Sotii Zamfir vor sa pastreze traditiile p


Facebook

Dulceata de papadie si panouri solare made in Brusturoasa: Sotii Zamfir vor sa pastreze traditiile pe Valea Muntelui 2 Iulie 2009 Camelia si Ion Zamfir, doi "tarani" gospodari, cum isi spun ei, sunt de loc din Galati.

Destinul i-a purtat insa pe Valea Muntelui si s-au indragostit de aceasta zona. Sotii Zamfir nu numai ca si-au cumparat o casa in Brusturoasa, dar s-au implicat activ in realizarea unui proiect generos care vizeaza promovarea culturii si mai ales a traditiilor locale. "Noi am venit aici, in Brusturoasa, ca reprezentanti ai Asociatiei , ne povesteste Camelia Zamfir. Am fost primiti cu atata caldura incat nu mai putem sa ne intoarcem acasa. De fapt acum inseamna Valea Muntelui, aceasta zona minunata unde ne-am cumparat o casa si de unde nu vrem sa mai plecam". Fiind doi oameni activi, Camelia si Ion Zamfir au vrut sa faca multe pentru comunitatea care i-a adoptat.

Dulceturile si costumele populare sunt la putere

Cum s-au inceput lucrarile la "Centrul de Promovarea Culturii Locale sI Traditiilor de pe Valea Muntelui", cei doi "venetici" si-au luat angajamentul ca se vor ocupa indeaproape de bunul mers al acestuia. "Aici va functiona o bucatarie utilata cu tot ce trebuie, unde femeile din zona vor prepara gemuri, dulceturi si zacusca traditionala. Vreau sa le ajut pe doamnele de aici sa poata sa obtina venituri suplimentare, prin comercializ...

vezi articolul original
Vezi comentariile
Cele mai citite stiri de azi


Lasa un comentariu (spam-ul si limbajul ofensiv vor fie sterse!)


Berbec

Taur

Gemeni

Rac

Balanta

Leu

Fecioara

Scorpion

Capricorn

Sagetator

Varsator

Pesti