Societate

Publicat Vineri, 19 februarie 2016

Evenimente de Dragobete pentru perechi indragostite

Nici un weekend fara iubire! Cel putin in februarie, luna preferata a sufletelor pereche. Dupa Valentinea"s Day a venit randul Dragobetelui sa ne scoata din casa.

Chiar daca e celebrat abia pe 24 februarie, evenimentele dedicate iubirii incep inca de vineri, 19 februarie.

Cozonac in forma de inima, la muzeu

Weekendul acesta, la Muzeul National al Taranului Roman se sarbatoreste Dragobetele. Intrarea este libera la Targul de Dragobete, iar vizitatorii pot alege cadouri deosebite de la mesterii si artizanii prezenti. Pentru acest eveniment e framantat un cozonac domnesc, cantarind 10 kilograme si avand forma de inima. De asemenea placintele "poale-n brau" vor fi rumenite in cuptoare, de dimineata pana seara, in cele trei zile ale targului.

Concerte pentru indragostiti

Vineri, 19 februarie, la ora 19.00, Directia 5 canta la Bacau pentru indragostiti. Spectacolul are loc la Teatrul de vara "Radu Beligan", din oras. Maine, Charles Aznavour, cel supranumit Frank Sinatra al Frantei, vine in Capitala pentru un super a "show. Concertul are loc la Romexpo, de la ora 23.00, iar biletele costa intre 260 si 575 de lei. Tot maine, la Beraria H canta Pasarea Colibri. Show-ul incepe la ora 19.00, iar intrarea costa intre 20 si 45 de lei. La Oradea, sambata,  in Shadows Club, indragostitii ii pot vedea live pe baietii de la Carlaa"s Dream. Concertul incepe la ora 21.00, iar intrarea costa 30 de lei.

Cros pe plaja, la Constanta

Duminica, incepand cu ora 11.00, constantenii si turistii aflati pe Litoral vor sarbatori Dragobetele
intr-un mod inedit. Crosul Love2Run se desfasoara pe scarile din fata Plajei Modern din Constanta. Maratonul se va desfasura pe nisip si e musai sa ai alaturi jumatatea ta. Taxa de inscriere e 60 de lei pentru cuplu. Lungimea traseului de alergare este de aproximativ 700 de metri. 

Dragobetele saruta fetele

Sarbatoarea dragostei la romani e marcata si anul acesta printr-un eveniment folcloric de neratat la Sala Radio. Orchestra de Muzica Populara Radio, dirijata de Adrian Grigoras, prezinta duminica, de la ora 17.00, concertul "Dragobetele saruta fetele". Biletele costa intre 10 si 20 de lei.

Declaratii de dragoste la megafon, in gara

Pe 24 februarie, indragostitii, si nu numai, pot calatori cu trenul la jumatate de pret, iar la megafonul Garii de Nord din Bucuresti vor rasuna povesti de dragoste. CFR Calatori pune in vanzare bilete la jumatate de pret, in special pentru indragostiti. Prin oferta "Plimbati-va in doi! Jumatate tu, jumatate noi!", reducerea e de 50% din tariful biletului intreg, se acorda la achizitionarea a doua bilete pentru acelasi tren InterRegio si e disponibila exclusiv la casele de bilete din statiile si agentiile CFR. Totodata, doritorii se pot inscrie pe Facebook, la evenimentul "Declaratii de dragostea"la megafon!", iar povestile lor de dragoste vor rasuna in Gara din Capitala.

 

Click! spune

Dragobetele, celebrat la 24 februarie, e  echivalentul romanesc al sarbatorii americane Valentinea"s Day. Personaj mitologic, asemanator lui Eros sau Cupidon, se spune ca Dragobete provine chiar din folclorul vechilor daci. Era fiul Babei Dochia, un petitor si un nas al animalelor, devenit ulterior protector al iubirii.

 



» vezi articolul original

Ads

Cele mai citite stiri de azi