Societate

Publicat Duminica, 07 octombrie 2012

Exclusiv: "Vreau sa investesc 200.000 de euro intr-o idee noua'

Prima judoka medaliata cu aurul olimpic pentru Romania, Alina Dumitru vrea sa isi investeasca toata agoniseala intr-o afacere, iar pentru aceasta apeleaza la fratele ei, Gabriel, care se afla de ani buni in Canada.

Sportiva nu s-a hotarat inca asupra domeniului, precautia fiind deocamdata cuvantul de ordine, deoarece suma pe care vrea sa o foloseasca este destul de mare.

Dupa ce a cucerit aurul olimpic la Beijing, Alina ne-a marturisit ca isi doreste foarte mult sa obtina franciza McDonalda"s si sa deschida un restaurant in zona Drumul Taberei. Dupa aproape doi ani, ea s-a lasat pagubasa.

"Pana am aflat cum se obtine franciza si am luat legatura cu cei de la Mc, a deschis altcineva exact in locul unde am vrut eu. Mi s-au oferit alternative, insa nu mi-a convenit, asa ca am abandonat ideea", ne-a spus Alina.

De la azil de lux la agricultura
Si cum judoka vrea ca, atunci cand se lasa de sportul de performanta, sa aiba propriul business pentru a inmulti banii stransi de-a lungul carierei, a fost sfatuita de fratele ei si in alte directii. Cativa preteni de-ai lui Gabriel au in Timisoara un azil de lux pentru cei care isi permit la batranete un astfel de loc. S-a gandit sa faca si ea in Bucuresti ceva asemanator, numai ca, dupa un calcul estimativ, suma care trebuia investita depasea ceea ce avea ea in cont. S-a gandit si la agricultura la un moment dat, dar nu stia prea multe in domeniu.

"Fratele meu vine cu tot felul de idei. Cea privind construirea unui azil era frumoasa, numai ca era vorba de vreo 300.000 de euro. Nici nu am atat, si investitia ar fi fost pe o perioada foarte lunga. Si cu agricultura tot Gabi mi-a sugerat, dar nu mi-a dat detalii. Oricum, ceva voi face, poate un business care este in Canada si la noi nu, sau ceva ce este la inceput in Romania. Cand va veni fratele meu acasa, ma voi hotari. Vreau sa investesc 200.000 de euro, cam tot ce am strans eu pana acum", a marurisit, pentru "ring", campioana olimpica.

Sarbatori in cantonament
De altfel, Alina se afla in cantonament in Poiana Brasov, unde se pregateste cu tot lotul pentru Campionatele Europene de la Viena, care se vor desfasura in perioada 22-25 aprilie. Alina are de luat o revansa fata de ea insasi dupa ce anul trecut a fost unul presarat de ghinioane si accidentari, iar o medalie europeana nici nu concepe sa nu ia in Austria. Ea isi va petrece Sarbatorile Pascale in cantonament.» vezi articolul original


sursa:


Ads

Cele mai citite stiri de azi