Extrema dreapta se mobilizeaza


Facebook
Extrema dreapta se mobilizeaza

"Nu, moscheilor" a fost sloganul sub care Congresul "antiislamizare" care are loc zilele acestea la K÷ln isi propune sa apere valorile crestine si culturale ale Europei si sa protesteze fata de numarul mare de musulmani din tarile de pe Vechiul Continent.


Filip Dewinter, liderul partidului flamand Vlaams Belang, europarlamentarul italian Mario Borghezio din partea Ligii Nordului si cel austriac Andreas M÷lzer de la FPÍ sunt doar cateva dintre personalitatile dreptei radicale care au raspuns la apelul miscarii "Pro K÷ln".

Cunoscuta dupa ce s-a opus cu vehementa construirii viitoarei moschei din orasul renan, gruparea spera ca reuniunea sa duca la crearea unui partid unic de dreapta in Europa. O astfel de grupare ar avea mai mult succes in lupta impotriva "islamizarii Europei".

In schimb, primarul din K÷ln, Fritz Schramma, a caracterizat intalnirea ca fiind una a "cremei eurofascismului".

Lideri radicali s-au adunat la K÷ln pentru "a apara valorile si cultura" Vechiului Continent

Mai multe personalitati ale dreptei radicale europene participa zilele acestea la congresul "antiislamizare", care se desfasoara in orasul german.

Organizata de miscarea "Pro K÷ln", care denunta "islamizarea" Germaniei, intalnirea aduna "crema eurofascismului", dupa cum a declarat primarul Fritz Schramma intr-un interviu acordat cotidianului "Die Tageszeitung".

Filip Dewinter, liderul partidului flamand Vlaams Belang, europarlamentarul italian Mario Borghezio din partea Ligii Nordului si cel austriac Andreas M÷lzer de la FPÍ, formatiune care va fi reprezentata si de secretarul sau general Harald Vilimsky, precum si politicieni din Marea Britanie si Spania vor discuta despre "pericolul" islamizarii care pandeste Batranul Continent.

In mod surprinzator, Jean Marie Le Pen, presedintele Frontului National Francez, a declinat invitatia. Punctul culminant al congresului este adunarea programata pentru aceasta dupa-amiaza in centrul metropolei renane, cand vor fi rostite disşcursuri pe tema apararii valorilor crestine.

Reuniunea din orasul german a fost precedata de o Americanii, sfatuiti sa evite orasul

Fritz Schramma prevede participarea a 40.000 de persoane la contramanifestatia care va avea loc cu putin timp inainte de discursuri. Circa 3.000 de politisti au fost mobilizati pentru a asigura securitatea manifestantilor. Ambasada Statelor Unite i-a sfatuit pe cetatenii americani sa evite deplasarile la K÷ln in aceasta perioada. Primarul a declarat ca politia si-a dat toata silinta pentru a gasi un motiv care sa-i permita sa interzica adunarea.

In schimb, Schramma nu a permis organizatorilor sa tina o conferinta de presa in sediul Primariei, chiar daca miscarea "Pro K÷ln" are cinci alesi locali. Primarul nu a fost singurul care s-a opus organizarii acestui congres.
De la Biserica Catolica pana la Kuhle Wampe, clubul motociclistilor cu simpatii de stanga, de la filiala locala a Partidului Crestin-Democrat (CDU) pana la formatia FC K÷ln, majoritatea locuitorilor si-au exprimat dezacordul in acest sens.

Democrati, nu extremisti

Liderul "Pro K÷ln", Markus Beisicht, a declarat ca unul dintre rezultatele reuniunii ar putea fi "crearea unui partid european de dreapta", o idee promovata de mai mult timp de presedintele FPÍ, Heinzş-Christian Strache. Acesta a trimis un mesaj de salut participantilor, precizand ca reuniunea din K÷ln nu este "o intalnire a vreunor extremisti", ci a unor "democrati pasnici", care doresc sa protejeze identitatea si cultura europeana.

Impotriva moscheii

Miscarea "Pro K÷ln", apropiata - potrivit autoritatilor - extremei drepte, s-a facut cunoscuta prin opozitia fata de construirea viitoarei moschei din oras. Aceasta va avea o capacitate de primire de 2.000 de locuri si va fi una dintre cele mai mari din Germania, unde cei 3,4 milioane de musulmani au la dispozitie 159 lacase de cult.

Locuitorii din K÷ln sunt intoleranti cand vine vorba de extremismul de dreapta
Fritz Schramma, primarul orasului» vezi articolul original


sursa:

vezi comentariile


cele mai citite stiri de azi


Lasa un comentariu (spam-ul si limbajul ofensiv vor fie sterse!)Stiri despre berbec, categoria horoscopul zilei
Berbec
Stiri despre taur, categoria horoscopul zilei
Taur
Stiri despre gemeni, categoria horoscopul zilei
Gemeni
Stiri despre rac, categoria horoscopul zilei
Rac
Stiri despre leu, categoria horoscopul zilei
Leu
Stiri despre fecioara, categoria horoscopul zilei
Fecioara
Stiri despre balanta, categoria horoscopul zilei
Balanta
Stiri despre scorpion, categoria horoscopul zilei
Scorpion
Stiri despre sagetator, categoria horoscopul zilei
Sagetator
Stiri despre capricorn, categoria horoscopul zilei
Capricorn
Stiri despre varsator, categoria horoscopul zilei
Varsator
Stiri despre pesti, categoria horoscopul zilei
Pesti