Special

Publicat Luni, 30 mai 2016 , ora 11:29, de Catalina Burlan

GENERALUL ŞI REZERVIŞTII

Cu 11 zile înainte de startul Euro 2016, echipa României a întâlnit într-un meci amical Ucraina, o echipă de un alt calibru faţă de cele cu care ne-am confruntat în grupa de calificare. 

Pe parcursul preliminariilor ne-am tot lăudat cu forţa compartimentului nostru defensiv,  bătând monedă pe faptul că avem cea mai ermetică apărare din toate grupele de calificare, deşi era evident faptul că adversarele noastre nu puteau propune măcar un singur atacant cu o cotă cât de cât ridicată. Ei bine, domnii Konoplianka, Iarmolenko sau Zozulia au ridiculizat apărarea noastră şi i-au avertizat pe braviii noştri fundaşi că la Euro vor întâlni atacanţi adevăraţi, cu mult peste valoarea celor cu care s-au întâlnit în preliminarii. 

Tehnicii fotbalişti ucrineni s-au distrat cu alde Chiricheş, Grigore, Filip, Măţel, sau Raţ, dar şi cu închizători de valoarea unui Prepeliţă sau Hoban, oameni care în naţionala de pe vremea lui Hagi n-ar fi fost chemaţi nici măcar pentru a căra bagajele cu echipament. Bine măcar că Iordănescu (generalul care nu a mai antrenat de 8 ani nicio echipă şi totuşi este chemat direct la naţională), nu îl mai poate convoca pe Şoavă, cel care împreună cu Prepeliţă şi Ropotan ar fi fost garanţii unui joc foarte spectaculos. 

13315741-596829637161317-8972438208572863237-n.jpg

Rezervişti sunt numiţi cei care, după efectuarea stagiului militar, au rămas în rândul cadrelor de rezervă ale armatei. Ca să rămânem în acest context cazon, cu un general antrenor principal, ne vorm perminte să îi numim rezervişti pe internaţionalii noştri ignoraţi de antrenorii echipelor lor de club. Avem o listă întreagă de ”fotbalişti” care lustruiesc băncile de rezerve la echipele unde au fost transferaţi, şi aici ne gândim la Chiricheş, Maxim, Prepeliţă, Raţ, Măţel sau Pantilimon. Din cei care mai joacă, Torje este împrumutat de la un club la altul, Grigore şi Sânmărtean luptă cu numele grele din fotbalul arab, Keşeru şi Moţi evoluează într-un  campionat foarte puternic, cel al Bulgariei, Bogdan Stancu se chinuie la o echipă de mijlocul clasamentului din Turcia, iar Florin Andone are evoluţii foarte apreciate, doar că o face în Liga a 2-a din Spania.   

iordanescu-romania.jpg

Acest lot mustind de vedete este completat de jucători care nu prea mai au treabă cu performanţa, oameni cam blazaţi, dar foarte bine plătiţi, între care i-am enumera pe Chipciu, Pintilii, Filip, Lung, Ropotan sau Săpunaru, toţi venind din campionatul intern. Cam aceştia sunt oamenii cu care vom înfrunta Franţa în primul meci de la turneul final, după care urmează să dăm piept cu Elveţia şi Albania, într-o grupă din care sperăm să ne calificăm mai departe. Citiţi numele şi cluburile unde activează jucătorii din loturile Elveţiei şi Albaniei, (pentru că de Franţa nu are rost să vorbim), şi vă veţi convinge ce şanse avem noi la acest turneu final, conduşi de un general depăşit, care a chemat sub arme rezerviştii adormiţi în tranşeele performanţei. 

Cristian Huluban
Ads

Cele mai citite stiri de azi