Special

Publicat Joi, 23 iunie 2016 , ora 12:39, de Catalina Burlan

GESTUL UNUI MINISTRU

Vlad Voiculescu, noul ministru al Sănătăţii, printr-un simplu gest, printr-o banală postare pe o reţea de socializare, a impresionat foarte mulţi români. 

Obişnuiţi cu nepăsarea politicienilor de la noi, oamenii au aflat că un demnitar se poate comporta ca un om obişnuit, încercând să ajute un tânăr de 30 de ani, diagnosticat cu leucemie. Aflând despre problemele tânărului respectiv, care nu găsea medicamente pentru boala sa, ministrul Vlad Voiculescu i-a răspuns personal acestuia, indicându-i locul de unde poate cumpăra medicamentul. Mai mult, ministrul l-a rugat pe cel care postase mesajul să-i dea imediat de ştire dacă întâmpină vreo problemă în procurarea medicamentului. 

Vă daţi seama ce ecou a avut acest gest pe reţelele de socializare, spaţiul unde cetăţenii îşi manifestă, de regulă, dezamăgirea faţă de clasa politică de la noi. Este greu de crezut că un astfel de gest simplu, omenesc, poate fi posibil în România, în condiţiile în care autorităţile nu au manifestat niciodată compasiune sau înţelegere pentru oamenii de rând. Mesajele de apreciere la adresa noului ministru au început să curgă, oamenii felicitându-l pentru modul în care a înţeles să-şi facă datoria de demnitar aflat în slujba cetăţeanului. Titlurile articolelor din presă vorbesc despre ”gestul incredibil al ministrului Sănătăţii”, tocmai pentru că este vorba de un caz singular, într-o societate măcinată de nepăsare. 

vlad_voiculescu_28321600.jpg

Pentru bolnavii de cancer sau alte maladii grave, sleiţi de lupta cu bolile şi cu sistemul, faptul că un ministru a sărit în ajutorul unuia ca ei este echivalentul unui mic miracol. Iată că există şi un demnitar căruia chiar îi pasă şi vrea să ajute. Vlad Voiculescu, cel care a fost numit în funcţie în urma scandalului dezinfectanţilor diluaţi, nu este chiar un necunoscut pentru cei care s-au lovit de birocratie şi nepăsare când încercau să procure medicamente pentru tratarea cancerului. Este fondatorul Reţelei Citostaticelor, prin care a ajutat mulţi bolnavi de cancer să-şi procure medicamentele care nu se găsesc în România. Văzând că din ce în ce mai mulţi oameni îi cer ajutorul, Vlad Voiculescu a convins autorităţile să asigure fonduri pentru citostatice, un pas extrem de important din programul de sprijinire al celor care suferă de teribila maladie.

vlad_voiculescu_00286700.jpg

Sătui de zâmbetele false ale politicienilor şi de promisiuni fără acoperire, mulţi îşi vor spune că noul ministru a sărit în ajutorul tânărului doar pentru a-şi face imagine, în aşteptarea alegerilor din toamnă. Nu ştim dacă scepticii au dreptate sau nu, timpul o va demonstra. Dar deocamdată nu putem decât să salutăm iniţiativa ministrului Sănătaţii, felul în care el a înţeles să ajute un semen, şi faptul că îi păsa. 

Este nevoie de asemenea exemple, într-o ţară bolnavă de corupţie, este nevoie de un model nou de demnitar, care să nu uite că este, în primul rând, un om.
Cristian Huluban

Ads

Cele mai citite stiri de azi