Guvernul acorda sporuri salariale de 25% auditorilor interni


Facebook
Guvernul acorda sporuri salariale de 25% auditorilor interni

Un proiect de lege releva faptul ca Guvernul intentioneaza sa modifice pachetul salarial al auditorilor interni din sistemul public, acordandu-le un spor de 25%, o suma fixa care sa nu mai poata fi redusa.

Aceasta masura a fost luata dupa ce institutiile publice au limitat "drastic si arbitrar" sporul salarial al auditorilor interni la 1%.

"Ordonatorii principali de credite au acţionat în mod variat în ceea ce priveşte acordarea sporului pentru complexitatea muncii. O parte dintre ordonatori l-au menţinut la limita maximă prevăzută de lege, alţii l-au diminuat cu procente de până la 10%, iar în unele cazuri a fost anulat sau diminuat drastic, în mod arbitrar, până la 1%, neţinându-se cont de complexitatea muncii de audit, care a constituit criteriul de bază în acordarea acestui spor", se arată în proiect.

Astfel, auditorii interni din sistemul public vor primi un spor de 25% calculat ca limită fixă la salariul de bază brut luna si, incepând cu 2011, coeficienţii de ierarhizare pentru această funcţie vor fi stabiliţi prin includerea acestui spor în salariul de bază.Citeste despre: salariu, bani, guvern, sporuri, finnate, auditori,

Vezi comentariile


Cele mai citite stiri de azi


Lasa un comentariu (spam-ul si limbajul ofensiv vor fie sterse!)


Berbec

Taur

Gemeni

Rac

Balanta

Leu

Fecioara

Scorpion

Capricorn

Sagetator

Varsator

Pesti