Special

Publicat Luni, 23 mai 2016 , ora 11:06, de Catalina Burlan

HEXI DRAMA

Scandalul uriaş legat de dezinfectanţii din spitale a atins apogeul aseară, când patronul Dan Condrea şi-a găsit sfârşitul în urma unui accident rutier. 

Valurile de speculaţii care au urmat acestei drame duc, finalmente, către trei ipoteze: sinucidere, accident sau mână criminală. Sunt destui cei care vor să ducă discuţia către o teorie a conspiraţiei, şi având în vedere amploarea acestui scandal imens de corupţie, nu putem exclude nici această variantă. Dacă luăm în calcul elementele vehiculate până acum (lipsa urmelor de frânare, presiunea uriaşă la care a fost supus patronul Hexi Pharma în ultimele luni şi faptul că urma o audiere importantă în cadrul anchetei legate de dezinfectanţi), cea mai probabilă variantă pare sinuciderea.
 
Teoria consipraţiei, de care aminteam mai sus, este vehiculată mai ales de cei care susţin că soarta lui Dan Condrea ar fi fost decisă în cadrul unor structuri politice de înalt nivel sau ale serviciilor secrete, care puteau fi serios zdruncinate dacă patronul de la Hexi ar fi dezvăluit tot sistemul mafiot care a stat în spatele acestui scandal. Se merge până acolo încât se pune la îndoială şi identitatea victimei care a fost găsită la locul accidentului. Dacă mafia din sistemul sanitar a ajuns la un asemenea nivel, implicând atâtea structuri, avem serioase motive să ne temem pentru sănătatea noastră.

Personal, nu prea îmi vine să cred teoria cu ”presiunea uriaşă” care plana asupra lui Dan Condrea, pentru că la câţi bani avea acest om şi la ce relaţii şi-a construit de-a lungul timpului, putea să scape cu câţiva ani de puşcărie, într-un regim mai lejer, după care ieşea pentru bună purtare, având şi conturile pline cu milioane de Euro.

Varianta care vorbeşte despre un simplu accident are puţine şanse să fie credibilă, pentru că ar fi prea mare coincidenţa, tocmai acum, când patronul de la Hexi Pharma avea atâtea probleme. Nu pot fi mulţi oameni convinşi de aceste verdict, al accidentului, pentru că o astfel de ieşire din scenă a lui Dan Condrea ar fi prea convenabilă, prea simplă, încadrată la de-acum celebra sintagmă ”mortul e de vină”. Oricum ar fi, telenovela Hexi Pharma ar trebui să fie serios anchetată, de procurori asupra cărora să nu plutească nicio bănuială, neagajaţi politic, astfel încât opinia publică să afle, odată pentru totdeauna, ce se ascundea în spatele acestui sistem mafiot, care ne arată nivelul incredibil la care a ajuns corupţia din România. 

Am scris ”ar trebui”, pentru că nici noi, românii, nu mai suntem atât de naivi încât să credem că se va face vreodată lumină în acest caz atât de controversat. Sunt prea mulţi bani la mijloc, prea multe interese, într-un caz de corupţie în care jurnaliştii au făcut pentru actul de justiţie mai mult decât toate organele abilitate.

Cristian Huluban

 


Ads

Cele mai citite stiri de azi