Iata cateva metode originale de incalzire a locuintei: Fa cald in casa cu covorul electric!

Share on Google+
Facebook
Iata cateva metode originale de incalzire a locuintei: Fa cald in casa cu covorul electric!

Te gandesti la metode alternative si economice de incalzire? Iata cateva modalitati inedite si eficiente care iti sporesc confortul termic din casa.

Chiar daca investitia initiala e mare, in timp, vei plati mai putin la factura lunara.

Pompa de caldura

Aceasta a devenit tot mai populara datorita eficientei ridicate comparativ cu alte sisteme. Fiind foarte economica, pompa de caldura obtine aproximativ 3/4 din energia necesara pentru incalzire din mediul inconjurator, iar pentru restul, utilizeaza curent electric.

 

Calorifer prin pardoseala

Avantajele fata de sistemele traditionale sunt: mentinerea unei temperaturi constante, cresterea gradului de confort si consumul de energie redus cu pana la 20%.

Covor electric

Acesta e solutia ideala de incalzire a spatiilor reci (bucatarii, bai, garaje, etc.), dar si ca sistem de incalzire suplimentar. Poate fi asamblat si instalat rapid, cu racordare simpla la reteaua electrica. Spatiile incalzite pot fi modificate in functie de necesitati cu ajutorul termostatelor, fapt care reduce cu 20- 30% costul de incalzire a locuintei.

 

Folie termica

Este un sistem de incalzire eficient si economic prin pardoseala, dar poate fi instalat, fara a fi redusa eficienta, si pe perete sau pe tavan.

Plasme termice

Sunt o solutie moderna de incalzire cu infrarosu si cu un consum de energie semnificativ redus. Se monteaza pe tavan sau pe pereti, dand un randament maxim de incalzire. Astfel, se reduc cu pana la 50% costurile cu incalzirea locuintei.

 

Radiator din marmura

Poate fi montat cu usurinta pe orice perete al locuintei. Costurile maxime ale utilizarii acestui sistem de incalzire ecologic sunt egale cu cele ale incalzirii clasice cu gaze. Puterea e reglabila (prin termostate electronice), uniforma, pentru fiecare incapere in parte, iar sistemul permite programarea pe intervale orare, reducandu- se astfel consumul de energie electrica.» vezi articolul original


sursa:


Cele mai citite stiri de azi


Lasa un comentariu (spam-ul si limbajul ofensiv vor fie sterse!)

Berbec

Taur

Gemeni

Rac

Balanta

Leu

Fecioara

Scorpion

Capricorn

Sagetator

Varsator

Pesti