International

Publicat Marti, 05 aprilie 2016 , de IonuČ› Gogean

IMAGINI SPECTACULOASE! Cele mai frumoase 10 drumuri din lume. TRANSFAGARASAN este pe primul loc!

Transfagarasan-ul este cel mai apreciat traseu din lume, potrivit unui clasament efectuat de Carsroute.com.


Clasamentul a fost efectuat tinandu-se cont de spectaculozitatea peisajelor, complexitatea traseului si nivelul de adrenalina la care este supus turistul in momentul in care se afla pe acel drum.


Transfagarasan-ul a avut concurenti seriosi, printre care "Drumul mortii" din Bolivia, tunelul spectaculos Guoling din China si JebelHaffet din Emiratele Arabe.

 

10. North Yungas Road - Bolivia

North Yungas Road este numit de localnici „Drumul mortii”. Intre 200 si 300 de persoane isi pierd viata in fiecare an aici.10.North Yungas RoadBolivia.jpg9. Trollstigen – Norvegia

Una din atractiile cele mai notabile din Fjord este Trollstigen, un drum abrupt de munte situat în regiunea Rauma. Cei care se aventureaza pe acest drum au ocazia sa se bucure de privelisti minunate si o serie de cascade incredibile. Acest drum este foarte îngust, iar unele pante au o înclinatie de peste 9%.


9.Trollstigen_Norvegia.jpg8. Tunelul Guoliang – China


Guoliang Tunnel Road a fost construit de 13 sateni si a fost realizat în doar cinci ani de zile prin muntii Taihang din provinCia Hunan. Tunelul a fost deschis traficului în anul 1977 si are o lungime de 1.200 de metri, 5 metri înaltime, si 4 metri latime si este considerat unul din cele mai periculoase drumuri din lume. Astazi, acest drum este o destinatie cheie care atrage anual numerosi turisti.


8.guoliang_tunnel_road.jpg7. San Bernardino – Elvetia


Drumul care trece prin muntele San Bernardino face legatura între orasele din Misox si Hinterrhein, este situat la o înaltime de 2,065 de metri si este strabatut de numeroase curbe periculoase si peisaje impresionante. Drumul trece si printr-un tunel lung de 6,6 km.


7.san_bernardino_pass.jpg


6. Los Caracoles – Chile

Soseaua Los Caracoles este construita pe un teren dur din Muntii Andreas din Anzi, pe drumul dintre Chile si Argentina. Drumul are multe serpentine si pante extrem de abrupte. În cea mai mare parte a anului acesta  este acoperit de zapada. De retinut este faptul ca desi este în topul celor periculoase drumuri din lume, este considerat si unul din cele mai sigure.


6.los_caracoles_chile.jpg5. Col de Turini – Franta


Col de Turini este situata în sudul Frantei, în Alpi, la mai mult de 1 mila deasupra nivelului marii. Drumul este  parte a unei etape din Raliul Monte Carlo si este format din 34 de curbe, dar si portiuni drepte  unde masinile pot atinge o viteza de peste 110 mph. Aceasta sosea este considerata una din cele mai provocatoare din World Rally Championship si unadin cele mai incitante si atractive de pe Pamânt.


5.col_de_turini_franta.jpg4. Jebel Haffet Mountain – Emiratele Arabe Unite


Aceasta sosea se întinde pe o distanta de 7,3 mile si se afla la o înaltime de 1219 metri. Cei care se aventureaza pe ea vor avea parte de o  panorama extraordinara a desertului, iar la capatul sau vor gasi  o parcare si un palat ce apartine conducatorilor tarii. Drumul este un amestec de drum drept si curbe periculoase ce poate reprezenta de altfel un deliciu pentru conducatorii auto înraiti.

4.the_jebel_hafeet_mountain_emirate.jpg


3. Lysebotn – Norvegia


Lysebotn este considerat unul din cele mai uluitoare drumuri din Europa si include 27 de curbe periculoase si un tunel lung de 1,1 km care are în interiorul sau alte trei serpentine provocatoare. Acesta a fost deschis oficial în 1984 si este deschis doar din mai pâna în luna octombrie. Cel mai înalt punct al drumului este lacul Andersvatn, adica la 950 m deasupra nivelului marii.

3.lysebotnroad_norvegia.jpg2. Pasul Stelvio – Italia


Acesta este al doilea cel mai înalt drum pavat din Alpi si este situat la o altitudine de 2,757 m. Detine 48 de curbe foarte periculoase, iar în unele puncte devine extrem de îngust, reusind sa testeze la maximum capacitatile soferilor ce se aventureaza pe traseul sau.

2.pasul-stelvio-italia.jpg1. Transfagarasan – România


Transfagarasanul a fost construit initial ca ruta militara strategica de catre Nicolae Ceausescu între anii 1970 - 1974, iar inaugurarea sa oficiala a avut loc în data de 20 septembrie 1974. Transfagarasanul reprezinta 90 de km de curbe si viraje prin cele mai înalte sectiuni ale Muntilor Carpati si trece peste 830 podete, 2 viaducte, iar pentru constructia sa a fost necesara dislocarea a milioane de tone de roca. Unul din tronsoanele cele mai dificile ale Transfagarasanului este cuprins între Lacul Bâlea si Bâlea Cascada si se intinde pe o lungime de 13 km. Pâna si faimosii prezentatori ai emisiunii Top Gear au declarat ca Transfagarasanul este cel mai spectaculos drum din lume.


1.Transfagarasan.jpg
Ads

Cele mai citite stiri de azi