Stiri mondene

Publicat Vineri, 16 septembrie 2016 , ora 15:29, de Cristina Stancu

INCREDIBIL: Dana Nălbaru nu își mai lasă fiica la școală

Motivele ei sunt foarte importante și probabil îi privesc pe toți părinții.


Dana Nălbaru și Dragoș Bucur au împreună o fetiță, pe sofia, care are 9 ani și din acest an nu va mai merge la școală în sistemul clasic de învățământ, ci va fi educată acasă, prin sistemul de origine americană ,,home schooling".

Într-o postare pe blogul celor doi părinți, 4 în Aventură, ei și-au expus punctul de vedere referitor la o decizie care a făcut valuri în România. Iată ce spun ei:,,De ceva timp ne gândim la home schooling si in vara asta am decis să facem pasul.Am retras-o pe S din sistemul de învățământ de stat, am înscris-o la o școală tip umbrela si ne-am aruncat în necunoscut.Sofia a fost într-o clasa care avea o învățătoare foarte buna, dar nici chiar o învățătoare f bună nu poate acoperi găurile dintr-un sistem care funcționează după reguli cu care noi(eu si Dana) nu mai suntem de mult de acord. Sunt convins ca acest" sistem"(ce o fi de fapt asta) se va modifica la un moment dat, dar nu sunt dispus sa aștept asta, așa că prefer să mergem pe propriul nostru drum.Am citit un articol interesant in care sistemul era comparat cu un mare vapor care atunci când vrea să schimbe direcția are nevoie de timp si spatiu pentru asta, în timp ce bărcile micuțe din jurul lui pot face schimbarea pe loc. Îmi place să cred că suntem o mică bărcuță si ca în timp sistemul de învățământ se va adapta vremurilor în care trăim.Nu incerc sa promovez abandonul scolar, pentru ca Sofia nu a abandonat  de fapt scoala ci doar a luat-o pe alt drum cu aceeasi finalitate-educatie, pregatire si descoperirea vocatiei.

Ieri, în prima zi de ne-scoala Sofia a făcut primul curs de scenaristica, a stat 2 ore în fața calculatorului făcând MATEMATICA si alta ora jumătate  învățând programare pe calculator la cursurile online Khan Academy.

Pentru că a vrut.

Dragoș"

Nu numai tatăl a avut un cuvânt de spus, în cadrul aceleiași postări și-au exprimat punctele de vedere și Dana Nălbaru, dar și Sofia a luat cuvântul. Vă invităm să citiți cu un click pe acest link întreaga postare a familiei, este o lectură utilă, mai ales pentru copilul dumneavoastră și, poate, pentru evoluția lui.

Cele mai citite stiri de azi