Stiri mondene

Publicat Miercuri, 05 octombrie 2016 , ora 09:10, de Cristina Stancu

Incredibil! Soțul Elenei Merișoreanu e responsabil pentru moartea a 50 de oameni

Colonelul Viorel Croitoru, soțul Elenei Merișoreanu, se face vinovat de uciderea a 50 de oameni. Cum s-a întâmplat?


O organizație a revoluționarilor din 1989 îl consideră pe colonelul Viorel Croitoru, soțul Elenei Merișoreanu, responsabil pentru moartea a 50 de oameni la baricada de la hotelul Intercontinental.

Viorel Croitoru a stat mereu în umbra soției sale, fiind un personaj mai degrabă discret, dar pe cât este de discret pe atât e de controversat. În urmă cu un an soția sa a participat la o emisiune unde a povestit faptul că a participat la un show filmat doar pentru că soțul său avea nevoie de o operație pe cord deschis după un infarct, și îi lipseau banii.

Puțini știu, însă, ce rol a avul colonelul Croitoru în cadrul evenimentelor din 1989 pe când ocupa funcția de comandant al Miliției Sectorului 1. El a fost recompensat cu certificat de luptător al Revoluției, dar Baricada Inter-1989, o organizație a revoluționarilor români, susține faptul că soțul celebrei cântărețe, împreună cu alți 29 de oameni din PCR, dar și din Armată și Miliție, sunt responsabili pentru moartea a 50 de persoane!

Este vorba despre luptele de stradă care s-au dat lângă Hotelul Intercontinental. Această asociație a trimis în anul 2013 o plângere penală către procurorul general al DNA, iată un citat din aceasta, conform stirilekanald.ro: ,,Asociatia BARICADA INTER-1989 prin presedintele acesteia, domnul Iofciu Ion va sesizeaza faptul ca nici pana in prezent, dupa 20 de ani de la macelul de la Intercontinental din ziua de 21 decembrie 1989, care a facut zeci de morti si sute de raniti, nu exista nici un dosar sau vreo ancheta a Parchetului care sa stabileasca vinovatia autorilor si tragerea lor la raspundere. Decedati: 50 (3 neidentificati), din care prin impuscare: 39 (24 in cap)".

Pe lângă cei 50 de morți ar fi existat și 588 de răniți, Asociația Baricada Inter-1989 a alcătuit o listă de 30 de oameni care ar fi răspunzători pentru măcelul din 21 decembrie, printre acestea este și numele soțului Elenei Merișoreanu. Alături de acesta mai sunt, de exemplu și următorii: Emil Bobu, Tudor Postelnicu, Constantin Dăscălescu și Iulian Vlad. Din păcate plângerea penală nu a avut niciun ecou.

Rolul colonelului Croitoru în cadrul Revoluției de la 1989 a fost mereu controversat, anul trecut el a dorit ca titlul să îi fie schimbat, să nu mai fie considerat simplu luptătot în revoluție, ci luptător cu rol determinant, lucru care i-a fost refuzat.

Se pare că la finalul anilor 90, ziarul Ziua scria, conform stirilekanald.ro: ,,Acest politist, care in decembrie '89 coordona trupele de militieni impotriva revolutionarilor, a primit Certificat de Revolutionar, pentru merite necunoscute".

Iată care au fost concluziile plângerii penale ale asociației: ,,CONCLUZII
-Nici acum dupa 20 ani nu exista vinovati !( gen.Milea este erou post-morten,iar multi dintre ofiterii care au avut functii de comanda, au fost avansati in grade inalte si au primit onoruri si functii de stat)
- NU EXISTA nici un dosar ‘' 21 Decembrie-INTERCONTINENTAL ‘' iar ancheta Parchetului Militar este un simulacru (dosarul Revolutia din Decembrie) procurorii militari tocand milioane de dolarii de-a lungul anilor si musamalizand acest MACEL impotriva manifestantilor de la Inter.
-Comparativ cu Timisoara unde au fost 84 de morti in perioada 16-20 decembrie, la INTER au fost 5o de morti si 598 raniti intr-o singura zi.
-La macelul de la INTER au participat : militari,ofiteri,subofiteri,elevi -ofiteri, MI si MapN,ofiteri de Securitate,pompieri,civili,garzi patriotice,activisti de partid. Dotarea acestora se compunea din pistoale mitraliera AKM cu pat de lemn sau pat rabatabil si pistoale. Unitatilor informativ-operative ale DSS,precum si celor din Securitatea Mun. Bucuresti le-au fost distribuite pistoale cu cate 24 de cartuse.
-Din anul 1990 la anchetele din diferite orase(Timisoara,Resita,Brasov,Braila, Iasi etc.) au participat multi procurori,insa unul singur, DAN VOINEA,a ramas in continuare timp de 20 ani !Este revolutionar din CC, procurorul care a citit sentinta de condamnare la moarte a sotilor Ceausescu,precum si fost sef al Parchetelor Militare !

Celor 50 de oameni ucisi la INTER nu le-a fost efectuata nici o autopsie medico-legala,fiind inmormantati repede,dupa 22 decembrie cand regimul Ceausescu cazuse!".

Puteți citi integral plângerea penală a Asociației BARICADA INTER-1989, aici.

viorel-merisoreanu.jpg

Sursa: stirilekanald.ro

Cele mai citite stiri de azi