Iti place acest articol?
Ajuta un prieten sa-l citeasca!

INTERLOPI DE URZICENI. Un om de afaceri a fost transformat in "pensia" clanului Drabi


Facebook
INTERLOPI DE URZICENI. Un om de afaceri a fost transformat in

Clanul Drabi din Barbulești facea de ani de zile "legea" in Urziceni, folosindu-se de o violența extrema. Reclamațiile victimelor nu au ajuns la urechile autoritaților deoarece s-a gasit un ofițer de poliție care sa-i invețe pe interlopi cum sa scape de dosare.

Copii traumatizați, sabii și bate folosite pentru intimidare, martori mincinoși și chitanțe semnate sub amenințare sunt doar cateva dintre metodele folosite de țiganii din Urziceni pentru obținerea a zeci de mii de euro. Un om de afaceri din zona a fost transformat in "pensia" camatarilor.

Potrivit procurorilor, capul retelei de camatari era Stefan Moise, arestat deja in acesta cauza. "Locotenentii" sai erau Vasile Alexe, zis "Patanu", Laurentiu Alexe, zis "Cinoi", Sorin Alexe, Constantin Constantin, zis "Studentul"si Tudor Mihai, zis "Mamaliga".

In urmp cu doi ani, patru indivizi din clanul Drabi, in frunte cu Moise, au intrat fara drept in locuinta uneia dintre victime. Nu l-au gasit pe presupusul datornic, dar au dat peste sotia si fiica acestuia in varsta de patru ani. Au sechestrat-o pe femeie intr-o camera si au imobilizat copilul, dupa care interlopul l-a sunat pe presupus datornic si i-a transmis ca o va abuza sexual pe fetita in cazul in care nu-i va restitui sumele datorate.


Dobanzi incredibile

Potrivit declaratiilor victimei, "Mamaliga" i-a vandut fiului acestuia, in 2007, un autoturism din anul 1977, cu o mie de euro. Dupa sase luni, masina ajungea la 15.000 de euro! Iata ce a declarat victima procurorilor: " Il cunosc pe Tudor Mihai, zis Mamaliga, ca fiind unul dintre membrii lumii interlope din municipiul Urziceni si unul dintre locotenentii lui Moise Stefan, zis Drabi. a" In anul 2007, fiul meu G. a luat de la Mamaliga un autoturism, an de fabricatie 1976 -1977, urmand sa plateasca suma de 1.000 euro intr-una din lunile urmatoare. Dupa aproximativ 6 luni, Mamaliga mi-a spus ca G. ii datoreaza 15. 000 euro pentru acel autoturism si intrucat acesta nu ii poate plati m-a facut pe mine responsabil de plata acelei pretinse datorii. Dupa alta perioada, Mamaliga mi-a spus ca datoria s-a majorat la 30. 000 euro si in cazul in care voi refuza ma va agresa, atat pe mine, cat si pe membrii familiei mele", se arata in rechizitoriul dosarului.

Le-a donat apartamentul

In scurt timp, datoria a ajuns la 36.000 de euro si amenintarile nu mai conteneau. In acesta situatie, victima si-a convins o angajata de la propria firma sa-si vanda apartamentul in valoare de 42.000 de euro catre fiica interlopului, pentru 6.000 de euro. Nici acesti bani nu i-a primit.

Dupa perfectarea actelor la notar, camatarii i-au luat cheile apartamentului din poseta si au inceput sa o ameninte cu moartea daca le mai cere bani. In acest ultim caz, procurorii au cerut judecatorilor sa constate faptul ca actele de vanzare-cumparare au fost intocmite sub amenintare si sa restituie apartamentul proprietarului initial.

Alta declaratie a victimei: "Arat ca si in prezent Mamaliga si Drabi imi spun ca ei ma considera pensia lor si imi impun sa platesc tot felul de sume de bani. Precizez ca, de-a lungul acestor ani, nu mai retin cuantumul sumelor de bani pe care le-am platit acestora, dar in ultimii ani am muncit numai pentru a le plati lor".

Toate plangerile victimelor erau contracarate de declaratiile unor martori mincinosi care aratau sub juramant ca interlopii actioneaza in mod civilizat, fara amenintari sau batai. Pentru ca au dat aceste declaratii false, martorii, prieteni ai camatarilor, sunt cercetati pentru marturie mincinoasa.

Imprumuturi riscante

O alta victima a camatarilor a aratat ca a imprumutat, in 2008, suma de 6.000 de euro de la Gabriel Andrei, achitandu-i integral, in ianuarie 2010, suma de 11.500 de euro. "Ulterior, Gabriel Andrei i-a comunicat ca, la randul sau, imprumutase banii de la Vasiel Alexe, zis Patanu, drept pentru care trebuia sa-i mai plateasca si acestuia din urma suma de 15.000 de euro". In martie 2009, a fost contactat de camatar si i s-a cerut sa aiba o intalnire pentru o discutie.

"Da-mi banii, ca-ti tai tendoanele si te paralizez"

Victima a ajuns la adresa convenita, unde era astepat de alti doi camatari. "Vasile Alexe si Laurentiu Alexe au inceput sa-mi ceara banii, spunandu-mi: Bai, bulangiule, da-mi banii ca altfel iti tai tendoanele sau te paralizez. In mijlocul incaperii era o masa rotunda pe care era asezata, in mod ostentativ, o bata si un cutit. Nu mi s-a permis sa folosesc telefonul sau sa parasesc incaperea pentru aproximativ o ora. a"Vasile Alexe, sub amenintarea cu moartea, m-a obligat sa semnez o chitanta de mana prin care imi exprimam acordul sa le cedez locuinta in schimbul pretinsei datorii. Tot cu aceasta ocazie m-a mai obligat sa semnez alte doua chitante prin care, de asemenea, imi exprimam acordul ca intr-una din ele sa le cedez autoturismul meu si suma de 15. 000 de euro, iar in cealalta sa le cedez un autocamion cu care transportam butelii si suma de 10. 000 euro. Aceste chitante, pe care am fost obligat sa le semnez in luna martie 2009, au fost antedatate ca fiind intocmite la inceputul lunii noiembrie 2008 si avand scadenta la inceputul lunii decembrie 2008."

Victimele au reclamat atitudinea delasatoare a doi ofiteri de politie din localitate care au musamalizat plangerile.

Sfaturile ofiterului

Pe 29 mai 2011, Constantin Macelaru a discutat cu Galibard Vaduva si i-a explicat ca "a observat o geanta plina cu bani intr-un autoturism parcat pe strada unde locuia si i-a solicitat sprijinul pentru sustragerea gentii, in considerarea faptului ca acesta din urma era minor si ar fi scapat mai usor de rigorile legii in eventualitatea surprinderii acestuia", se arata in actele procurorilor.

In geanta au gasit 300 de lei, un portofel si acte. Acum intervine Constantin Greu, ofiter judiciarist in cadrul Politiei Municipiului Urziceni. "Cu ocazia audierilor, inculpatul C. C., tatal inculpatului Constantin Vaduva, a relatat ca in data de 29.05.2011 participam la o pomana a parintilor mei, organizata la fratele meu mai mic, Ion Vaduva, impreuna cu familia mea. La terminarea acesteia am revenit acasa, ocazie cu care am constatat ca eram asteptat de comisarul de politie Constantin Greu, care m-a informat ca pe strada fusese spart un autoturism din care fusese furata o geanta.

Totodata mi-a spus ca stie ca autorul este nepotul meu Vitalus si mi-a cerut sa-i returnez geanta sustrasa si continutul acesteia, urmand ca in schimb sa nu ia nici un fel de masuri fata de Vitalus si ceilalti autori ai furtului".

In numele fiului

"Vitalus a recunoscut ca a participat la furt. Le-am repetat ceea ce-mi spusese Greu Constantin ca, daca ii inapoiaza geanta, vor scapa nepedepsiti, iar ei au fost de acord.

Dupa discutie l-am contactat telefonic pe Greu si i-am spus ca geanta va fi aruncata in curtea politiei, lucru pe care acesta l-a acceptat".

Pus in fata probelor, politistul a negat ca a cazut la o intelegere cu hotii, inregistrand dosarul cu autor necunoscut.
Cheltuielile judiciare in acest caz au fost stabilite la 120.000 de lei, camatarii si politistul fiind judecati la Curtea de Apel.



» vezi articolul original


sursa:





Vezi comentariile




Lasa un comentariu (spam-ul si limbajul ofensiv vor fie sterse!)







Stiri despre berbec, categoria horoscopul zilei
Berbec
Stiri despre taur, categoria horoscopul zilei
Taur
Stiri despre gemeni, categoria horoscopul zilei
Gemeni
Stiri despre rac, categoria horoscopul zilei
Rac
Stiri despre leu, categoria horoscopul zilei
Leu
Stiri despre fecioara, categoria horoscopul zilei
Fecioara
Stiri despre balanta, categoria horoscopul zilei
Balanta
Stiri despre scorpion, categoria horoscopul zilei
Scorpion
Stiri despre sagetator, categoria horoscopul zilei
Sagetator
Stiri despre capricorn, categoria horoscopul zilei
Capricorn
Stiri despre varsator, categoria horoscopul zilei
Varsator
Stiri despre pesti, categoria horoscopul zilei
Pesti