Invatatoarea spagara, inglodata in datorii


Facebook
Invatatoarea spagara, inglodata in datorii

Dana Blindu, invatatoarea de la Scoala nr. 10 din Capitala care le-a cerut parintilor bani pentru cadourile de Sarbatori, a pierdut 70.000 de euro.

Si asta, dupa ce after-school-ul pe care il conduce a intrat in insolventa.

Cadourile oferite de parinti profesorilor, de Sarbatori, e o practica intalnita, fara exceptie, in toate scolile din Romania. Asadar, cum bine stiti, parintii se organizeaza de fiecare data, inainte de Craciun, de Paste, de 1 si 8 martie, dar si la sfarsitul anului scolar, si pun mana de la mana pentru cadourile profesorilor.

Din pacate, acceptam cu totii aceasta practica si, cu siguranta, au acceptat de multe ori si parintii elevilor din clasa invatatoarei Dana Blindu, de la Scoala nr. 10 din Capitala.

De altfel, din filmul care a circulat in ultima perioada pe internet, reiese clar ca parintii dadusera deja 200 de lei pentru cadouri. "Doamna", insa, n-a fost multumita de suma stransa. Era prea putin pentru doua directoare, secretara, doamna de la laborator, bibliotecara, medic, femeile de serviciu si bodyguarzi.

Dana Blindu preda la Scoala nr. 10


"Eu v-am intrebat: v-ati organizat? Este in politica romaneasca, balcanica, de Sarbatori sa se ofere. Mi s-a spus ca aveti un buget de 50 de lei la patru oameni. Si am intrebat cui dati aceste cadouri? Mi s-a spus: trei profesori si un director. Si cealalta directoare are bube? Si copiii nu saluta doctorul, femeile de serviciu?", le-a reprosat Dana Blindu parintilor, care ii spusesera ca nu pot sa dea mai multi bani. Nu numai ca le cere bani, adica spaga, dar ii cere cu tupeu si nesimtire, jignindu-i pe parinti: "Astea-s cadourile voastre? Atat va reprezinta? Nu sunteti cartofi, nu sunteti oi sa va invat! Ce v-am cerut, fratele meu?" Sa fie, oare, disperarea "doamnei" rezultatul faptului ca, in 2010, a pierdut 70.000 de euro cu afacerea sa privata, un after-school cu doua sedii, unul in Pipera, altul in Baneasa?

Acesta este sediul din Pipera al after-school-ului


Potrivit wowbiz.ro, Dana Blindu ar fi intrat si in insolventa din cauza datoriilor pe care le-a acumultat after-school-ul "Scolar AS" pe care il conduce, dupa ce multi parinti si-au retras copiii de la scoala privata. Acum, este si anchetata, pentru ca a cerut spaga si, speram, ca autoritatile din Educatie sa faca ceea ce toti parintii asteapta: s-o excluda din invatamant.

Amenzi usturatoare pentru dascalii care jignesc elevi

Pentru 2014, Ministerul Educatiei a pregatit o serie de schimbari in sistemul de invatamant. Cele mai importante noutati pentru elevi sunt:

- evaluari nationale in clasele a II-a, a IV-a si a VI-a;
- materii noi in programa scolara;
- scaderea mediei de admitere la liceu.

Nici profesorii nu au scapat de ochiul vigilent al oficialilor de la minister:

- dascalii care isi jignesc elevii vor primi amenzi usturatoare. Scoaterea elevilor din clasa in timpul orei, trimiterea lor la colt, insultele si jignirile sunt interzise prin lege in mediul scolar, profesorii, dar si personalul administrativ si auxiliar putand fi sanctionati cu amenzi cuprinse intre 1.000 si 2.500 de lei pentru tratament degradant in scoala.
- Profesorii nu vor fi amendati doar pentru ca au insultat o singura data un copil, o astfel de sanctiune impunandu-se atunci cand se constata ca astfel de actiuni afecteaza psihologic minorul, ii afecteaza rezultatele scolare sau comportamentul in cadrul familiei.» vezi articolul original
vezi comentariile
Lasa un comentariu (spam-ul si limbajul ofensiv vor fie sterse!)Stiri despre berbec, categoria horoscopul zilei
Berbec
Stiri despre taur, categoria horoscopul zilei
Taur
Stiri despre gemeni, categoria horoscopul zilei
Gemeni
Stiri despre rac, categoria horoscopul zilei
Rac
Stiri despre leu, categoria horoscopul zilei
Leu
Stiri despre fecioara, categoria horoscopul zilei
Fecioara
Stiri despre balanta, categoria horoscopul zilei
Balanta
Stiri despre scorpion, categoria horoscopul zilei
Scorpion
Stiri despre sagetator, categoria horoscopul zilei
Sagetator
Stiri despre capricorn, categoria horoscopul zilei
Capricorn
Stiri despre varsator, categoria horoscopul zilei
Varsator
Stiri despre pesti, categoria horoscopul zilei
Pesti