Special

Publicat Marti, 29 martie 2016 , ora 13:49, de I. G.

INVINGATOARE, CORUPTIA

Procurorul Bogdan Licu a făcut cerere către Ministerul Educaţiei să i se retragă tilul de doctor, după ce s-a dovedit că plagiase lucrarea de doctorat. Declaraţia sa, venită după acest ”gest de onoare”, ne dovedeşte că avem de-a face cu un om cu principii morale solide, care spune că renunţarea la titlul de doctor - dobândit, reamintim, prin fals - a fost o decizie grea, făcută din motive personale.


Dacă vi se pare că doza de ipocrizie a acestui om depăşeşte orice limită, staţi să vedeţi titlul lucrării sale de doctorat, obţinută sub coordonarea lui Gabriel Oprea. Domnul Licu a susţinut o teză care s-a numit ”Corupţia – risc major la adresa securităţii naţionale”. Ce ziceţi, nu sună impresionant? Ştim cu toţii că tupeul autorităţilor române a ajuns la cote inimaginabile, dar când tu plagiezi o lucrare a judecătorului Cristi Dănileţ, colegul tău din Consiliul Superior al Magistraturii, mai ai şi neobrăzarea să dai lecţii despre cum trebuie combătută corupţia?

Pe zi ce trece, aflăm noi şi noi dovezi despre nivelul la care a ajuns corupţia în România. După tragedia de la Colectiv, oamenii au ieşit în stradă pentru că sunt sătui de corupţie, sunt sătui să vadă cum mor atâţia nevinovaţi, pentru că autorităţile lucrează numai după legea şpăgii. O ştire care este pe larg dezbatută aceste zile, pe toate canelele media, ne arată ce s-a putut întâmpla într-o grădiniţă din Capitală, unde directoarea bătea şi înjura copiii. În urma cercetărilor efectuate, s-a descoperit că această gradiniţă funcţiona de peste 14 ani fără autorizaţie. Unde ajungem? Tot la corupţie, tot la şpagă.

Aproape zilnic , aflăm că se fac descinderi la diferite firme, acuzate de prejudicii de milioane de Euro. Marii escroci ai celor 26 de ani de ”democraţie” scapă din închisoare după 1-2 ani, pentru bună purtare, dar rămân cu toţi banii în buzunare, în timp ce pensionarii de-abia îşi mai duc traiul de la o lună la alta, fiind minţiţi că nu sunt bani pentru pensii mai mari. Realitatea spune altceva: nu sunt bani pentru cei care au muncit cinstit, pentru parlamentari se găsesc soluţii de mărire a pensiilor.

Procurorul Bogdan Licu a plagiat, copiind lucrarea judecătorului Cristi Dănileţ, sub coordonarea lui Gabriel Oprea. Citiţi atent, de mai multe ori, această frază. Ea reprezintă chintesenţa societăţii în care trăim, aceasta este scara valorică pe care urcă cei din fruntea instituţiilor statului. Aceşti oameni sunt elita acestei ţări, sunt cei care ne cer voturile, din patru în patru ani. În seara alegerii sale ca preşedinte, domnul Iohannis a lansat un slogan celebru, care spunea că vom vedea o Românie a lucrului bine făcut. După tragedia de la Colectiv, şeful statului şi-a adaptat sloganul: corupţia ucide. Din păcate pentru noi, primul slogan nu a însemnat nimic, au fost doar vorbe. Pe când al doilea ne-a dovedit că statul nu poate face nimic împotriva corupiţiei şi se recunoaşte învins. Sau complice.  Cristian Huluban

ROL.RO
Ads

Cele mai citite stiri de azi