Sanatate

Publicat Marti, 04 octombrie 2011

Jumatate din sortimentele de paine contin E-uri. VEZI cate E-uri are painea pe care o cumperi

Peste 50% din sortimentele de paine existente pe piata romaneasca contin E-uri. Un studiu efectuat de cei de la Protectia Consumatorului releva faptul ca desi 90% dintre romani consuma zilnic paine, produsele de panificatie contin o multime de chimcale.

Asociatia Nationala pentru Protectia Consumatorilor si Promovarea Programelor si Strategiilor din Romania a efectuat un nou studiu comparativ pe etichete. De aceasta data, A.N.P.C.P.P.S. Romania a verificat etichetele sortimentelor de paine feliata ce se comercializeaza pe piata romaneasca.

Astfel, rezultatele au fost cu atat mai interesante, cu cat painea este un element de care nu ne putem lipsi in viata de zi cu zi. Conform studiilor realizate in domeniu, aproximativ 90% dintre locuitorii Romaniei mananca zilnic paine. Fie ca o asociem cu mancare gatita, cu mezeluri sau pur si simplu, o mancam calda, painea este, cu siguranta, o emblema a romanilor.


Lista cu toate sortimentele de paine feliata si cate E-uri contin ele este disponibila online

Peste 50% din sortimentele de paine feliata care se gasesc pe piata romaneasca contin E-uri. Mai mult, patru dintre produsele de panificatie studiate contin un numar de 8 E-uri. Exista totusi si un numar mare de produse care sunt fabricate fara E-uri.

In urma studiului a fost intocmita o lista cu toate tipurile de paine feliata existente pe piata, cu cei care produc aceste tipuri de paine si numarul de E-uri pe care fiecare produs de panificatie il contine.

Poti verifica AICI cate E-uri are painea pe care o mananci.» vezi articolul original


sursa:


Cele mai citite stiri de azi