Special

Publicat Luni, 04 iulie 2016 , ora 12:33, de Diana Bone

LEGENDA MEŞTERULUI MANOLE LA PIAŢA SUDULUI

Lucrările la Pasajul de la Piaţa Sudului au început în mai 2014, şi, conform ultimului comunicat emis de Primăria Capitalei, termenul de finalizare a acestei lucrări s-a prelungit până la 31 Decembrie 2018.

Avem aşadar în faţă încă o minune a ingineriei româneşti, pentru că nu oricine este capabil să finalizeze (dacă se va finaliza…) în patru ani un pasaj de 356 metri. Ar fi jenant pentru constructorii noştri dacă ne-am apuca acum să dăm exemple cu realizări ale specialiştilor din alte ţări, care au dat în folosinţă obiective mult mai îndrăzneţe decât un prăpădit de pasaj, într-un timp mult mai scurt decât cei patru ani de care au nevoie minţile luminate de la noi.

santier1.jpg

În comunicatul Primăriei există şi o înştiintare de-a dreptul hilară, care spune că lucrările la pasaj sunt realizate în proporţie de doar 53,63%, acesta fiind motivul principal al prelungirii termenului de finalizare. Partea amuzantă este că aceeaşi instituţie dădea un comunicat, la data de 1 Iunie, în care se spunea că lucrările sunt finalizate în proporţie de 80%. Cu alte cuvinte, lucrările la pasaj au scăzut, în doar o lună, cu aproximativ 30%. Deşi oamenii au muncit şi au fost şi plătiţi în această perioadă, nu ştiu cum se face, dar în loc să avanseze cu lucrările, acestea au regrasat. Cunoaşteţi legenda meşterului Manole, care nu reuşea să ducă la bun sfârşit construcţia Mănăstirii Curtea de Argeş, pentru că tot ce lucrau zidarii pe timpul zilei se surpa noaptea.  Iată că meşterii din ziua de azi ne oferă o nouă variantă, adaptată vremurilor noastre, o adevărată mostră de originalitate românească.

lucrari-pasaj-piata-sudului-636x400.jpg

Primarul ales al Capitalei, doamna Firea, după ce a fost într-o ”vizită de lucru” la Pasajul Piaţa Sudului, a anunţat  că urmează o şedinţă în care se vor analiza toate cauzele care au dus la nerespectarea termenului de finalizare iniţial. Mda, sigur…vreau să-i amintesc doamnei Firea sloganul de campanie pe care şi l-a ales în cursa pentru Primăria Capitalei, slogan care suna ca o mostră de eficienţă: ”Rezultate pentru bucureşteni”. Dacă aşa vă începeţi  mandatul la Primărie, modificând de la o lună la alta termenele de finalizare la pasaj, e clar ce-i aşteaptă pe bucureştenii din zona Piaţa Sudului, şi ce vor avea de îndurat încă doi ani de-acum încolo.

piata-sudului-465x390.jpg

Ca întotdeuna, autorităţile ne oferă zilnic exemple de incompetenţă şi nepăsare, ocolind întrebările incomode cu aceleaşi fraze-tip. Se ascund în spatele unor ”şedinţe în care se vor lua măsuri”. De ce mai întrebaţi, domnilor primari, care sunt motivele pentru care prezenţa la vot, în capitala României, a fost de doar 30% ? În cine să mai aibă oamenii încredere, când nu sunteţi în stare să daţi în folosinţă un amărât de pasaj de 350 metri?

Cristian Huluban
Ads

Cele mai citite stiri de azi