Special

Publicat Vineri, 22 aprilie 2016 , ora 11:50, de Catalina Burlan

MUZICA A MAI PIERDUT O LEGENDĂ

Nu a trecut mult timp de când ne-a spus adio David Bowie şi iată că se stinge o altă legendă a muzicii. Prince, autorul celebrei piese Purple Rain, a fost găsit mort în reşedinţa sa din Minnesota. 

Devenit faimos pentru că a încercat stiluri muzicale diferite, Prince a vândut peste 100 de milioane de discuri, a cucerit 7 premii Grammy şi un premiu Oscar pentru coloana sonoră a filmului Purple Rain. 

A fost rivalul lui Michael Jackson în anii de glorie ai muzicii pop, şi a reuşit să-l depăşească pe acesta în 1985, când albumul său Purple Rain a fost preferat în disputa cu la fel de celebrul album Thriller al rivalului său, în cadrul Galei American Music Awards. Cu o carieră de aproape 40 de ani în industria muzicală, Prince a fost considerat unul din cei mai prolifici artişti ai generaţiei sale, fiind nu doar un foarte bun cântăreţ, ci şi compozitor, producător, dansator, actor sau regizor. 

600.jpg

Chiar dacă au apărut, imediat după moartea sa, zvonuri legate de o supradoză de droguri, nu cred că este relevant acest amănunt. Ca şi în cazul altor mari nume ale muzicii internaţionale, despre care s-au scris atâtea ştiri referitoare la excesele din viaţa privată, nu cred că ne priveşte acest aspect, mai curând ar trebui să judecăm aceste personalităţi după muzica lor, după ceea ce au lăsat în urmă. Deşi are destui contestatari, nu se poate pune sub semnul întrebării locul lui Prince în istoria muzicii. 

Să lăsăm, măcar acum, la ceasul în care ne despărţim de unul din cele mai mari nume ale muzicii internaţionale, la o parte picanteriile din viaţa acestuia, şi să apreciem aşa cum se cuvine munca unui artist care a vândut peste 100 de milioane de discuri. Rămânem cu amintirea unui superstar, care a fost inclus în 2004 în Rock and Roll Hall of Fame, această onorantă distincţie venind ca o recunoaştere pentru întreaga sa carieră. Înainte de a-l judeca pentru slăbiciunile sale, să-i mulţumim lui Prince Rogers Nelson pentru muzica pe care a lăsat-o moştenire posterităţii. Odihneşte-te în pace, micule prinţ!


Cristian Huluban
Ads

Cele mai citite stiri de azi